Ali Özdemir
Köln Almanya dan bildiriyor…
Yöneticileri arasinda gazetemiz basyazarlarindan Yaglidereli hemserimiz Ali Özdemir-inde bulundugu Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB), Almanya eyaletlerinde düzenledigi iftar programlari basta Alman politikacilar olmak üzere ülkenin tüm sivil toplum kuruluslari tarafindan ragbet görüyor.
DITIB tarafindan bir iftar programida Düseldorf Merkez Cami-i konferans salonunda düzenlendi. DITIB Sosyal Yardim Sandigi Baskani Gazetemiz Yazari Yaglidereli hemserimiz Ali Özdemir ve bagli derneklerinde tam kadro katildigi iftar programi son yillarin en kalabalik protokolünü agirladi.
Merkez Camii’nin konferans salonunda verilen iftar yemegine; Düsseldorf Baskonsolosu Firat Sunel, KRV Eyaleti Çalisma, Sosyal Isler ve Uyum Bakani Guntram Schneider, Din Hizmetleri Müsaviri Prof. Dr. Ali Dere, KRV Uyum Bakanligi Müstesari Zülfiye Kaykin, Din Hizmetleri Atasesi Dr. Ilhami Ayranci, DITIB Sosyal Yardim Sandigi Baskani ve Gazetemiz Yazari Ali Özdemir, sivil toplum kuruluslari, akademisyenler, kilise temsilcileri ile çok sayida davetli katildi.
Prof. Dr. Ali Dere, “Ramazan ayinda mü’min kendini ve yaptiklarini hesaba çektigi gibi, kendine yeniden çeki düzen verir, maddiyattan, yemeden içmeden uzak durarak nefsini arindirir. Ramazan bir nevi vahyin tekrarlanmasidir. Çünkü o Kur’an ayidir. Kur’an’in nüzül olmaya basladigi aydir. Kur’an bize sadece yanyana yasamayi degil, birlikte yasamayi, hatta iç içe yasamayi ögretiyor. Islamiyet bizi topluma faydali ve katilimci olmaya davet etmektedir. Bu haliyle uyuma tesvik ettigi asikardir. Bu iftarin hayirlara vesile olmasini ve bize farkliliklari daha iyi bir sekilde tasiyabilme gücünü vermesini Cenab-i Hakk’tan niyaz ediyorum„ dedi.
Düsseldorf Baskonsolosu Firat Sunel de iftarda birlik ve beraberlige vurgu yapan bir konusma yapti. Sunel, “Hepimiz bu topraklara baris ve kardeslik ekenlerden olalim ki, hasadimiz mutluluk huzur ve kardeslik olsun. Böylesi kutsal bir mekanda bu iftar sofrasini organize eden ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum„ dedi.
Uyum Bakani Guntram Schneider ise konusmasinda, Almanya’da yasayan Müslümanlarin, Hristiyanlardan sonra ikinci büyük inanç grubu olduguna dikkat çekti. Schneider, ülkede din özgürlügünün kanunen güvence altinda oldugunu, Müslümanlarin da bu kutsal günlerini özgürce degerlendirmelerinin en temel haklari oldugunu söyledi.
Bakan Schneider, “Hangi dine ait olursa olsun, her türlü siyasi asiriliklarin kararli bir sekilde karsisindayiz. Bu ülkede inancini yasamak isteyen Müslümanlarin camilerinde gerçeklestirdikleri faaliyetlerinin, bir kisim siyasi asiri olusumlar tarafindan engellenmesine izin vermememiz gerekir. Bunun için desteginize ihtiyacimiz var.
Burada Müslümanlarin dini yasantilarini özgürce sürdürebilmeleri adina, DITIB’in beraberce çalisabilecegimiz organizasyonlardan oldugunu düsünüyorum. Biz toplumu birarada tutmak istiyoruz. Bu entegrasyon politikamizin temel tasini teskil ediyor ve bunu çesitlilik içerisinde yapmak istiyoruz„ seklinde konustu.