Giresun’un Almanya’da gönüllü kültür elçileri Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öksüz ve Mülheim Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Petekçi yaz tatillerini geçirmek üzere Giresun’a geldiler.
Almanya’da Giresun dernekçiliği ne gönül veren iki önemli isim Cevat Öksüz ve Aydın Petekçi yaz tatillerini geçirmek üzere aileleri ile birlikte Giresun’a geldiler.
Stuttgart bölgesinde yaptığı organizasyonlar ve gazetemiz ile birlikte çıkardıkları Dergi gibi etkinliklerle isminden bahsettiren Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öksüz eşi 3 kızı ve oğlu ile Giresun’un Merkeze bağlı Okçu Köyünde baba ocağında tatilene başladı.
Giresun’un Almanya’da yüz akı derneklerinden biri olan ve Giresunlu herkesin adeta uğrak yeri haline gelen Mülheim Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Petekçi’de Eşi ve Çocukları ile Giresun’un Merkeze bağlı Akçalı Köyünde tatiline başladı.
Her iki örnek dernek başkanımız imkanları olmasına rağmen güney tatil beldeleri yerine babalarının doğum yeri olan Giresun’u tercih etmeleri çocuklarını Giresun sevgisi ile büyütmeleri büyük takdirle karşılandı.
Dernek başkanlarımız Cevat Öksüz ve Aydın Petekçi tatillerinin bir kısmında Giresun Valiliği ve Giresun Belediye Başkanlığı gibi ilin üst düzey protokolüne zaman ayırarak ziyaretlerde bulunacaklar ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar.