EĞİTİMManşet

GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDEN İKİ GÜZEL HABER

2019 yılı Dünya Üniversiteler Sıralamasında Giresun Üniversitesi, 2018 Dünya Üniversiteler sıralamasına göre 41 basamak birden yükselerek istikrarlı çıkışını sürdürmeye devam etti.

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde “Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi” (Teknopark) kurulması hakkında 801 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 28 Şubat 2019 tarih ve 30700 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Eğitimde anlık başarılar beklenilmez, özellikle akademik eğitimde başarı daha uzun soluklu bir süreçtir. Ulaştığımız düzeyi hem içeriden hemde dışarıdan izlemekteyiz. Özellikle, akademik başarı düzeyimizin Üniversitemizden bağımsız bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor olmasını daha çok önemsiyoruz. Bu anlamda önemli değerlendirme kuruluşlarından birisi de URAP’tır. URAP her yıl değişik zamanlarda farklı analizleri içeren sıralamalar yayınlamaktadır. Bir kaç yıldan beri Dünya Üniversiteleri sıralaması yapılmaktadır. Son olarak URAP tarafından 2019 Dünya Üniversiteler sıralaması yayınlanmıştır. (http://www.urapcenter.org) Yapılan 2019 Dünya Üniversiteler sıralamasında Giresun Üniversitesinin geçen yıla göre 41 basamak birden yükselmiş olması başarı grafiğinin yükselmeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Bu başarıda emeği ve katkısı olan bütün akademik personelimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

Öte yandan bir başka güzel haber ise Tekno Park kurulması ile ilgili müüjdeli haberdi. Konu ile ilgili Gİresun Üniversitesi Rekötür Prof. Dr. Cevdet Coşkun bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Cevdet Coşkun “Bilindiği gibi daha önce Teknoloji Transfer Ofisini (TTO) açmış ve hızla bu ofisimizi kurumsallaştırmaya başlamıştık” şeklinde sözlerine başladı. “Teknoparklar, Üniversite-Sanayi iş birliği ile kuruldukları bölgelerde sanayinin gelişiminin desteklenmesi, sanayi kollarının güçlendirilmesi, yenilikçi çalışmaların yürütülmesi, her alanda verimliliğin artırılması, eğitimin girişimciliğe yönelmesi ve rekabet gücünün ulusal ve uluslararası düzeyde artırılması amacıyla kurulmaktadır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun; “Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde oluşturulacak ARGE alanları ve ofisleri ile teknoloji geliştirme çalışmaları yapan şirketler kurulacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.