DÜNYAManşet

Avrupa Giresunlu Akademisyenler Derneği Sıra Dışı Etkinliklere Devam Ediyor

Almanya Duisburg merkezli “Avrupa`daki Giresunlu Akademisyenler Derneği himayesinde “hünerliler ve hünersizler birlikte oynayalım” söylemi ile geleneksel kaynaştırma futbol turnuvası düzenledi.

3 Aralık dünya engelliler günü olması dolayısıyla bu turnuvaya ayrı bir değer kazandırdı.
Dezavantajlı grupların toplumdan eşit pay alabilmeleri, engellilerin, farklı yas gruplarının, değişik kültürlerin, cinsiyet ahirimi gözetmeksizin, ortaklaşa yasamaları, topluma kaynaşmaları ve ayrıştırıcı bakisi acılarına karsı düzenlenen festival havasındaki bu turnuvanın açılışını Kuzey ren vefalın eyaleti milletvekili Herr Frank Börner, Duisburg kuzey bölgesi belediye başkanı bayan Martina Herrmann, Duisburg Gençlik İdaresi Genel Müdürü Herr Köpcke ile dernek başkanı Cevdet Maraş yaptılar.

Çeşitli yöresel yemeklerinde ikram edildiği; çok keyifli ve eğlenceli; dostluğun ve barısın ön planda olduğu ve yoğun ilgi altında gecen bu turnuvayı „28 Kicker“ kazandı
Bu gibi faaliyetlerin birleştirici yönü kullanılarak, birlik ve beraberlik hislerinin güçlendirilmesi için projenin önemine değinen Avrupa`daki Giresunlu Akademisyenler Derneği başkanı Cevdet Maraş projeye mali destek sağlayan “Duisburg Belediyesi” kurulusuna ve yardımlarını eksik etmeyen herkese teşekkürlerini sunarak dernek olarak insani her türlü çalışmalara destek vereceklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.