EKONOMİFINDIKGÜNCEL

TARIMSAL VE KIRSAL KALKINMMAYI DESTEK AÇIKLAMASI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekle Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Özer Çoban düzenlediği basın toplantısında fındık, kiraz ve cevizin işlenmesine yönelik hibe desteklerinin olduğunu söyledi.

Hayvancılıktan turizme kadar birçok alanda hibe desteğimiz mevcut diyen Çoban, “Kentin proje potansiyeli 15 Şubat ile 15 Mart tarihleri arasında belli olacak. Beklentilerimizin altında da olabilir üzerinde de olabilir. Her kesime ulaşmak istiyoruz. Biz proje hazırlamıyoruz, gelen projeleri değerlendiriyoruz. Proje kabul görürse uygulanması noktasında tüm denetimlerini ve kontrollerini yapıyoruz. Bütçe sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızdan proje getirmeleri yönünde beklentimiz var. Fındık, kiraz ve cevizin işlenmesine yönelik hibe desteklerimiz var. İlimizde fındık kavurma ve kırma fabrikasının olduğunu biliyoruz. Projelerle var, olan tesislerin modernizasyonu yapılabilir, kapasite artırılabilir veya sıfırdan bir işletme yapılabilir. Ayrıca sakarca ve pekmez gibi 100’e yakın yerel ürünün hibe desteği almasıyla ilgili çalışma yaptık ve bu çalışmayı da kurum başkanlığına gönderdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.