Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı’na katılan yabancı akademisyenler bugün Piraziz ilçesi Şeyhli köyünde EKO Turizm’e konuk oldular.
Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı’na katılan 15 ülkeden 45 kadın akademisyen, dün sona eren sempozyumun ardından bugün eko turizm köyü olan Giresun’un Piraziz İlçesi Şeyhli Köyü’nde misafir edildiler.
Köy geleneklerine uygun Kemençe ile karşılanan misafirlere köyden gelin alma sahnesi canlandırıldıktan sonra horon oynatılıp yöresel mutfaktan ikramlar sunuldu.
“Önemli bir sempozyumun ardından böylesine güzel bir doğa ortamında ve çok sıcak insanlarla olma fırsatını bize veren Giresun Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diyen Lübnan Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Roy Jreyjiyi, “Ben öncelikle gerçekten bu ülkeye aşık oldum. İlk fırsatta tekrar buraya, Türkiye’ye gelmek istiyorum. İlk defa böylesine içten samimi bir ülkede bulunuyorum, Şuan böyle bir ortamda bulunmak çok güzel. Doğasıyla, insanıyla her şey tek kelime ile mükemmel” dedi.
İsrail Tel Aviv Üniversitesi’nden Prof. Dr. Einat Lachover ise “Giresun Üniversitesi’ne ve Rektör Prf. Dr.Aygün Attar hanıma çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı bir sempozyumun ardından böylesine güzel bir gezi ile Türkiye’den ayrılmak gerçekten çok güzel oldu. Türk kadını gerçekten harika ve çok güçlü bir yapıya sahip kadınlar olduğunu gördük, buradan çok güzel anılar ile ayrılıyoruz. her şey için binlerce teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da “Batıdan, doğudan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen değerli bilim insanları sempozyumda kadına şiddet ve cinsel ayrımcılık konusunu verimli bir şekilde masaya yatırdılar.Bu çalıştay aynı zamanda şehrimizin bir çok yönden tanınmasına sebep oldu. Ayrıca bizde her yönü ile yeni bir üniversite olmamıza rağmen böylesine önemli sempozyum ve çalıştayları yapmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuklar ikram edilen Giresun ve yöresi yemekleri ve canlandırılan kültürel figürlerin ardından Şeyhli eko turizm köylüleri tarafından Türk usulü arkalarından su dökülüp el sallanarak köyden uğurlandılar.