Giresun Orman Bölge Müdürlügümüzde Bireysel ve Kurumsal Çagdas Yönetim Stratejileri ve Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Konulu Egitim Semineri Veriliyor
Bölge Müdürlügümüz ve Tarimsal Kalkinma Vakfi tarafindan müstereken düzenlenen Bireysel, Kurumsal Çagdas Yönetim Stratejileri ve Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Konulu Egitim semineri 30 Eylül Çarsamba günü basladi. 30 Eylül 1–2 Ekim 2009 tarihlerinde Bölge Müdürlügümüzde görev yapmakta olan Bölge Müdür Yardimcisi, Sube Müdürleri, Isletme Müdür ve Yardimcilari, Isletme Sefleri, Bölge Müdürlügümüz ve Isletme Müdürlüklerimiz Mühendisleri ve Saymanlarin katilimiyla Bireysel ve Kurumsal Çagdas Yönetim Stratejileri ve Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Konulu Egitim Semineri gerçeklestirilmektedir.
Egitim Seminerini Orman Bölge Müdürümüz Ahmet CEYLAN ve Tarimsal Kalkinma Vakfi Genel Baskani Yasar DOSTBIL koordinatörlügünde; Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet TIMUR, Saglik Bakanligi Temel Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü Kalite, Egitim ve Koordinasyon Daire Baskanligi Görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Bedrettin ULUAT vermektedir
Prof. Dr. Hikmet TIMUR; Kurumsal Imaj, Kurum Aidiyetinin önemi ve gelistirilmesi, stratejik planlama, vizyon ve misyon, motivasyonun anlami ve önemi, motivasyon teorileri, problem saptama ve çözme teknikleri, Liderligin anlami, önemi ve liderlik çesitleri, Degisim ve Liderlik konularinda, Yrd. Doç Dr. Bedrettin ULUAT ise; Insan ve yapisi, insan iliskileri, iletisim, iletisimin önemi ve süreci, iletisimi kolaylastiran ve zorlastiran faktörler, empati ve uygulama, iletisim önerileri, stresi tanima ve yönetmenin önemi, stresle basa çikma teknikleri ve uygulamalar konularinda egitim vereceklerdir.
Seminerin açilis konusmasini yapan Bölge Müdürümüz Ahmet CEYLAN konusmasinda; “Hepimizin malumu oldugu üzere küresellesme süreci toplumsal teskilat ve kuruluslarda, rekabete dayali bir bakis açisini gerekli kilmistir. Bu noktada degisimleri titizlikle takip etmek ve daha duyarli yönetim politikalari benimsemek gerekmektedir Kendi içimizde ve çevremizle diyalog halinde olarak, empati yaparak yeni çözümler bulmaliyiz. Orman Teskilati olarak misyonumuz; ormani ve orman kaynaklarini her türlü tehlikeye karsi korumak, dogaya yakin bir anlayisla gelistirmek ekosistem bütünlügü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilir faydalar saglayacak sekilde yönetmektir. Vizyonumuz, insana, dogaya ve çevreye duyarli, sürdürülebilir orman yönetimini saglayan, seffaf ve saygin bir kurum olmaktir. Temel degerlerimiz ile, sürdürülebilirlik, seffaflik ve hesap verebilirlik, yerellik, küresellik, dogaya saygi, biyolojik çesitliligi muhafaza etmek, kirsal halkin istekleri, kültürü ve geleneklerine saygi, stratejik yönetim, etkin denetim, , korumada önleyici tedbirlere önem vermektir. Bu duygu ve düsüncelerle, seminerimizin hepimiz için faydali olmasini diliyor, saygilarimi sunuyorum diyerek” Semineri verecek olan çok degerli hocalarimiz Prof Dr. Hikmet TIMUR ve Yrd. Doç. Dr. Bedrettin ULUAT ’a ve bize bu imkâni saglayan Tarimsal Kalkinma Vakfinin Çok Saygideger Baskani Yasar DOSTBIL’ e sahsi ve Bölge Müdürlügü adina sükranlarini sunarak seminerin katilimcilara, ülkemiz ve Bölgemiz ormanciligina faydalar getirmesi temennileri ile konusmalarini tamamladi.
Daha sonra konusmalarini yapmak üzere kürsüye gelen Tarimsal Kalkinma Vakfi Baskani Yasar DOSTBIL de konusmasinda “ Meslegimiz geregi biz ormancilar bir taraftan mühendislik hizmetleri yerine getirirken diger taraftan da toplumun tüm kesimleriyle iletisim içerisinde oldugumuzu, insana ve çevreye duyarlilik ilkeleri çerçevesinde çalismalarimizi sürdürmemiz gerektigini, bu yüzdende kendimizi yenilemek gelistirmek degisen bilgi ve teknolojiye ayak uydurmak zorunda oldugumuzu, bu nedenden dolayi personel egitimine önem verdiklerini, bir kurulusun en önemli girdisinin bilgi beceri deneyim ve tutumlar oldugunu, yöneticiligi bir meslek olarak görmedigimiz ve bu konuda egitime ihtiyaç duymadigimiz müddetçe basarili olmamizin mümkün olmadigini insanimiza ve meslegimize olan sorumlulugumuzu yerine getirmek için böyle bir seminer düzenlediklerini seminere katkisi olan hocalara ve Orman Bölge Müdürü Ahmet CEYLAN a sahsi ve Vakfi adina sükranlarini sunmuslar, bu seminerin ülkemiz ve bölgemiz ormanciligina faydalar getirmesini temenni etmislerdir.
Konusmalarin ardindan seminer Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet TIMUR un Kurumsal imaj konulu sunumlariyla devam etmistir.
Seminerden görüntüler;
Giresun Orman Bölgede Seminer Basladi
0
111
111