DÜNYAManşet

ALMANYA’DA İNSANLIK BİLİNCİNE FINDIK ÖDÜLÜ

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Duisburg yakınlarında yaptığı faaliyetler ile ses getiren Giresunlu Akademisyenler Derneği insanları birleştirici, bilgilendirici, tanıtıcı, anlamlı etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Almanya`daki Giresun`lu Akademisyenler Derneği “Kültürler arası anlayışı geliştirip – beraberce geleceği oluşturmak – ortak yaşamak” teması altında bir sempozyum gerçekleştirirdi.

Duisburg belediye başkanı Manfred Osenger ile dernek başkanı Cevdet Maraş ve entegrasyon, spor ve sağlık, tüketiciyi koruma ve itfaiyeden sorumlu vali yardımcısı Dr. Ralf Krumpholz; günün anlam ve önemine vurgu yaparak açılışı yaptılar.

Almanya nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum kurumlarından sorumlu olan ve bu konularda çeşitli üniversitelerde ders veren, bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettirmiş bilim adamları konuşmacı olarak katıldılar.

Prof. Dr. Ulrich Friedrich Walbrühl Polislerle göçmenlerin birbirlerine olan bakış açılarının değerlendirilmesi ve toplumun yabancılara karşı ön yargılarının giderilmesi konusunu işledi.

Dr. Mohammad Heidari Kişilik gelişiminin temel prensiplerini ve insanlık ve insanlık itibarını en üst seviye çıkarmak için öneriler ve yaklaşımları çeşitli örneklerle dinleyicilerle paylaştı.

Çok çeşitli Türk mutfağının sunulduğu öğle yemeğinden sonra Prof. (tem.) Eberhard G. Fehlau Ekip çalışmalarında çeşitli görüş farklılıkların kazanım olduğunu; farklı kültürlerin insanlığa zenginlik kattığını; uluslararası sosyal ve kültürel çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Dr. Alexander Friedman Geçtiğimiz 30 yıl içinde eski Rusya bölgesinden Almanya ya gelen Alman kökenli göçmenlerin ve diğer grupların tipik özelliklerinden ve bu grupların toplum içindeki davranışlarını çeşitli kaynaklara dayanarak değişik tezlerle analiz zaptı.

Hülya Osmançelebioğlu`un (Eğitim bilimci) yaptığı sempozyum samimi bir havada ve aynı zamanda profesyonelce gerçekleşti.

Konuşmacılar ve dinleyiciler derneğin eğitime ve bilime katkılarını takdir ederek her zaman destekleyeceklerinin sözünü verdiler.

Giresunlu Akademisyenler Dernek başkanı Cevdet Maras, herkese desteklerinden dolayı teşekkür edip; tekrar buluşmak dilekleriyle oturumu kapattı.

FINDIK ÖDÜLÜ

Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği; tüzükleri gereği her yıl sosyal, kültürel ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar yapmış; ayriyeten derneğe vermiş olduğu destekten dolayı FINDIK ÖDÜLÜ veriyor.

İlk defa bu yıl (2017 ve 2018 için) verdikleri Fındık ödülündeki amaçları; fındığa değer vermek, dünyada onun daha fazla tanıtımını sağlamak ve Giresun bölgesine ilgi çekmektir. Çünkü dünyanın ilk kültürel fındıklarının yetiştirildiği kent olan Giresun’da dünyadaki en kaliteli fındık (Yağlı Giresun fındığı) üretilmektedir. Fındık ekili zaman 2500 yıla kadar uzanıyor. Giresun’da fındık hayatın her safhasında ortaya çıkar. Hem üretimde hem de mutfakta önemli bir yere sahiptir.

2017 yılı için -Sağlık ve sosyal alanlarda yapmış olduğu değerli çalışmalardan dolayı Dr. Ömer Er Derbeder e verildi, kendisine dernek adına teşekkür edilip, çalışmalarının devamını dilediler.

Giresun aşığı olan ve saymakla bitmeyen sosyal çalışma ve hizmetlerinden dolayı; 2018 yılı için Almanya / Duisburg Belediye Başkanı Her Manfred Osenger e verildi. Her zamanki gibi alçak gönlüyle içten teşekkürlerini sunup, yaşaran gözleriyle ne kadar memnun olduğunu gösterdi. En yakın bir zamanda Giresun’a gitmek istediğini de dernek yöneticileriyle paylaştı.

Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Maraş’a yaptığı bu güzel organizasyon nedeniyle teşekkür eden katılımcılar başka bir organizasyonda buluşmak üzere ayrıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.