SON DAKİKA!

Balikçilar Yeni Sezona Hazirlaniyor

Geçen sezon, verimsiz bir sezon geçirdiklerini ve bu nedenle Ocak ve Subat aylarinda tekneleri limana baglamak zorunda kaldiklarini, ancak yeni sezondan Umutlu olduklarini ifade eden Kalafat, “Denizlerde 1 Mayista baslayan av yasagi 31 Agustos ta sona erecek. Yeni av sezonu için su anda teknelerimizi ve aglarimizi hazirliyoruz ve hazirliklarimizi da bitirmek üzereyiz. Sikintilarimiz çok fazla, çünkü ag fiyatlari çok artti. Bunun yani sira tekneleri boyamak maliyetli bir is. Bunu da yapmak zorundayiz. Yatirim yapmadan denizden hiçbir sey alamazsiniz. ”


Denize çikmadan baligin yeni sezonda nasil olacagini bilmenin mümkün olmadigini dile getiren Kalafat, ” Ramazan ayi ve bayramindan sonra 31 Agustos gecesinde saat 24. 00 den sonra denize açilacagiz. Bati Karadeniz de simdiden palamut kendini gösterdi. Ancak palamut göç eden bir balik oldugu için bugün var, yarin yok. Ama ümitliyiz. Ümit balikçinin beklentisi ve temennisidir. Ilk av sezonunda istavrit ise günde 20-30 kasa arasi çikan bir balik. Istavrit ve palamut geçim kaynaklarimizdandir ancak, biz balikçilarin önemli geçim kaynagimiz hamsidir. Eger palamut avi iyi giderse hamsinin çikacagi güne kadar balikçi rahat bir nefes alacak”diye konustu.


-“BALIK YETERINCE ÇIKMAZSA TEKNELERIMIZI LIMANA BAGLAMAK ZORUNDAYIZ”-


Yeterince balik avlayamamalari halinde teknelerini liman ve barinaklara baglamak zorunda kalacaklarini söyleyen Kalafat, ” Bizim hayatimiz baliga bagli çünkü geçimimizi balikçiliktan sagliyoruz. Yapabilecegimiz alternatif hiç bir meslek yok. Baligin çok çikmasindan baska bir ümidimiz yok. Hamsinin bol oldugu zamanlar ucuz olmasi dogal ancak biz olabildigince çok çikmasindan yanayiz. Bu durumda hem halk bol hamsi yiyor, biz de kazaniyoruz. Bu durumdan herkes kazanmis oluyor. ” dedi.


Kalafat, balikçilarin sorunlarinin çözümünü balikçilikla ilgili kurulacak bir bakanlikta gördüklerini dile getirerek, bu konuda ki taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini söyledi.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.