Fındık hasat sezonu yaklaşırken, Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesi’nin zamanında attığı adımlar ve kararlılıkla uyguladığı tedbirler, hem fındık üreticilerinin hem de Giresun halkının yüreğine su serpti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların kaynağı, gerçek mevsimlik tarım işçileri değil; fındık sezonunu fırsata çevirmek isteyen bazı art niyetli kişilerdi.
Bu kişiler; işçilerin konakladığı alanın ve Aksu Mahallesi’nin huzurunu bozmuş, çevreyi rahatsız etmiş, üreticileri de çeşitli taleplerle canından bezdirmişti.
Başta Adıyaman olmak üzere yıllardır Giresun’a gelerek alın teriyle çalışan gerçek mevsimlik tarım işçilerinin ise başımızın üzerinde yeri vardır.
Tepkimiz emeğiyle çalışan insanlara değil, fırsatçılık yapanlaradır.
Geçtiğimiz yıl bu konuda uyarılarda bulunmuş, bu yıl da aynı çağrıyı yineleyerek gerçek mevsimlik tarım işçileri dışında hiç kimsenin fındık sezonunu istismar etmesine izin verilmemesini istemiştik.
Nitekim hasada yaklaşık bir ay kala, yaklaşık 100 kişilik bir grubun Temmuz ayının 10’unda ilimize gelerek geçici işçiler için hazırlanan barınma alanını işgal etme girişimi, Giresun Valiliği ile Giresun Belediyesi’nin kararlı tutumuyla kısa sürede sona erdirildi.
Valiliğin, İŞKUR’dan tarım aracı belgesi bulunmayan kişilerin sahaya alınmayacağı yönündeki kararı da fındıkta düzenin sağlanması açısından takdire şayandır.
Belediye tarafından barınma alanının girişine kapı yaptırılacak olması da bu kararlılığı pekiştiren önemli bir adımdır.
Geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders çıkaran Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız, zamanında attıkları adımlarla bu yıl aynı görüntülere izin verilmeyeceğini daha hasat başlamadan göstermiştir.
Bu vesileyle Giresun Valiliği’ni ve Giresun Belediyesi’ni gösterdikleri hassasiyet ve kararlı duruş nedeniyle kutluyor, teşekkür ediyorum.
Temennimiz, bu kararlılığın hasat sezonu boyunca da devam etmesi ve fırsatçılara asla taviz verilmemesidir.
Cahit Akdoğan Yazdı; Fındıkta Valilik Ve Belediye Zamanında Müdahale Etti
0
7

7
