Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum, 30 Mart günü seçimi kazandıklarında yapacakları projelerin tamamını açıkladı.
Giresun için 41 ana başlıkta toplanan projelerin ana hedefi refah ve huzurlu bir kent ortaya koymak.
Dr. Orhan Erzurum, partisinin Giresun il binasında düzenlediği toplantıda Giresun’da en önce yola çıkan ve ilk adaylığını açıklayan ve projelerini ilk kamuoyuna deklare eden partinin Milliyetçi hareket Partisi olduğuna dikkat çekerek, bugün itibariyle de proje çalışmalarını bitirdiklerini bildirdi.
Ana başlıklar halinde Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Erzurum’un projeleri şu şekilde;
KATI ATIK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ: Kentin ve ilçelerin bütün çöp sorunu çözülecek, yüksek miktarda çöp faturası olmayacak, çöpten gelir elde edilecek, elektrik enerjisi üretilecek, organik atıklardan biogaz elde edilecek, kentin çehresi değişecek, işsizlik oranı azalacak.
DEBBOY MEVKİİ BELEDİYE KÜLTÜR – SANAT VE DONATI ALANLARI: 200 araçlık otopark, kültür ve kongre merkezi, balo ve düğün salonu, ticaret merkezi ve mağazalar, restoranlar ve kafeler, seyir terasları ve yürüyüş yolları, gezi ve park alanları, yeşil alanlar, üniversite öğrencilerinin ve halkın kullanabileceği anfi tiyatrolar yapılacak.
KEŞAP DURAĞI MEVKİİ OTOPARK – DURAK ALANLARI VE DONATI ALANLARI: 250 araçlık yer altı otoparkı, yer altı dolmuş durakları, şehrin yapısına uygun yaşlılar ve engelli vatandaşlarında kullanabileceği modern üst geçit, modern mağazalar, restoranlar ve kafeler, seyir terasları ve yürüyüş alanları, gezi ve park alanları, halkın kullanabileceği anfi tiyatrolar yapılacak.
DOLGU ALANLARI: Hükümet konağı karşısı ve Gemilerçekeği boyunca görülen dolgu alanlarına insanların sosyalleşmesi açısından parklar, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, tarihi Giresun evleri dokusunda kafeler, çocuk oyun alanları, kaykay pistleri, çocuklar için kum havuzları, serenti kafeler, denizin üzerinde çotanak logolu ahşap oturma yerleri, koşu parkurları yapılacak.
SOKAKBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ: Kentin vizyonunu değiştirecek modern tiyatro salonları, sinema salonları, sergi salonları ve toplantı salonları yapılacak. ayrıca Giresun folklörünü türkiyeye tanıtmak amacı ile kurslar düzenlenecek.
AKSU ÇÖP ALANI: 2. derecede turizm ve konut alanına uygun turistik tesisler, parklar, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, koşu parkurları, mini basketbol ve futbol sahaları, lokanta ve restoranlar, aqua parklar, bungalov tarzı butik oteller yapılacak.
AKSU DERESİ: Dere modern bir şekilde projelendirilecek ve insanların gezinti yapabilmesi için üzerinden gondollar servis edilecek, adaya turlar düzenlenecek.
ÖZGÜRLÜK YOLU: Kültür – sanat sokağı haline getirilerek bu sokağın canlanması sağlanacak, cam balkonlu seyir teraslı turistik restoran ve kafelerin açılması sağlanacak.
LİMAN SAHASI: Limanın bir bölümü ayrılarak yat limanı haline getirilecek ve Giresun’da bulunan turizm şirketleri ile istişareli çalışılarak yat turlarının düzenlenmesi sağlanacak. ayrıca balıkçıların hem satış yapabilmeleri hem de servis yapabilmeleri için modern balık restoranları, balıkçı barınakları ve kentin vizyonunu değiştirecek planlı yeşil alanlar yapılacak. ayrıca yapılacak olan yat limanından adaya ve şehrin birçok kıyı bölgesine denizden seferler düzenlenecek.
PAZAR ALANI: Kent Hastanesi arkasında bulunan şimdiki pazar alanının üzerinin modern dokuya uygun şekilde kapanarak ve standlara ayrılarak, kolay satış ve alış veriş yapılabilir bir hal alınması sağlanacak.
MEZAR ALANI: Kentin son 50 yılına hitap edebilecek büyük ölçekli alanlar bulunarak yeni kent mezarları yapılacak.
TOPLU TAŞIMA: Raylı sisteme geçilerek kentin belirli noktalarına hitap eden tramvay yolları açılacak, insanları toplu taşıma araçlarına yönlendirmek amaçlı projeler hazırlanarak kentin trafik sorunu çözülecek. ayrıca dolmuş hattı çalışmayan birçok mahalleye hat imkanı sağlanacak.
KAZANCILAR YOKUŞU: Kentin imaj noktası olan bu yol eski dokusu bozulmadan yeniden revize edilecek, yol kenarında bulunan binalara belediyenin de yardımı ile eski Giresun evleri dokusuna uygun cephe çalışması yapılacak, eski kültürümüzde mevcut olan ve bu yola ismini koyan kazan imalat dükkanlarının yeniden canlanması için ustalara belediye tarafından özel krediler çıkartılacak.
ZEYTİNLİK MAHALLESİ: Giresun’un en önemli kültürü olan bu mahallenin yeniden düzenlenmesi, tarihi yapının korunması ve güzelleştirilmesi sağlanacak. eski yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evler yeniden revize edilerek turizme katkı sağlaması amacı ile butik oteller ve kafeler açılacak.
SANAYİ SİTESİ: Şehrimizin kalbi olan sanayi sitesine 300 dönümlük yeni bir arazi bulunacak ve sanayi sitesi yeni yerine taşınacak. modern binalar yapılacak ve sanayi sitesi daha geniş ve çalışılabilir bir hal alacak.
GEDİKKAYA: Şehrimizin imaj noktası olan bu yerde yeni seyir terasları, yürüyüş yolları, dinlenme yerleri, sporcularımız için tırmanış platformları, yamaç paraşüt alanı ve cam, ahşap ve taş dokuda şehir ve deniz manzaralı restoran yapılacak.
TELEFERİK PROJESİ: Belediyemiz tarafından kurulan komisyon aracılığı ile şehrin belirli ve uygun yerleri belirlenecek, hem yerel halka hem de turizme yönelik modern teleferik istasyonu yapılacak.
GÜNEY YOLU PROJESİ: Yeni imar düzenlemelerine gidilerek şehrin güneyinde bulunan güney yolu projesinin yapılabilir bir hal aldırılması ve kentin büyümesi için imkan sağlanacak.
BELEDİYENİN BORCU: Son 5 yılda birikmiş olan borçların planlı ve akılcı çözümlerle en aza indirilmesi ve kentin layıkıyla yönetilmesi sağlanacak.
KUMYALI BALIKÇI BARINAKLARI: Belediye tarafından revize edilecek, balıkçılarımıza aynı alanda yeni modern barınaklar yapılacaktır.
BELEDİYE PLAJI: yapılan proje yarışması ile daha modern bir plaj haline getirilecek, sahil kısmında bulunan bütün plajlar yeniden düzenlenecektir.
ENGELLİLERİN ENGELLERİ KALDIRILACAK: Bütün yol ve kaldırımlar engelli vatandaşlarımız için yeniden düzenlenecek. engelli vatandaşlarımız için yeni toplu taşıma araçları getirilecektir.
PROJE OFİSİ: Belediye içinde yeni bir proje ofisi kurulacak, Giresun Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapılacak ve üniversiteli gençlerimize yeni sosyal donatılar kazandırılacak. ayrıca öğrencilerimizin yönetimde söz hakkı olacaktır.
BOĞACIK DERESİ: Boğacık deresi belediyenin imkanları ile ıslah edilecek ve dere kenarlarına hem sanayi esnafının yararlanabileceği hem de sitelerin yararlanabileceği sosyal alanlar yapılacaktır.
KENT TV-RADYO: Kent tv-radyo adı altında Giresun Belediyesinin bünyesinde bir internet kanalı olacak, belediyenin meclis çalışmaları, ihaleler ve eğitimler buradan yayınlanacaktır.
YEMEK KÜLTÜRÜ: Giresun’un sayısız ve eşsiz yemek kültürü Türkiye’nin bütün illerine ve Avrupa’nın birçok kentlerine tanıtılacak. Belediyenin bünyesinde bulunan kent tv-radyo sürekli olarak yayınlarına devam edecektir.
GİRESUN LOGOLU ÜRÜNLER: Kirazın ve fındığın anavatanı olan Giresun bu ürünleri ile dünyanın birçok ülkesine yerel turizm şirketlerimiz tarafından tanıtılacak ve ihraç edilecektir. Ayrıca fındığımızla ilgili bir logo proje yarışması düzenlenecek ve Avrupa’nın bir çok ülkesine bu logo patentli ihracatlar için yatırımcılar desteklenecek.
KENT SLİÜETİ YENİLENECEK: Belediyemizin bünyesinde çalışan mühendis, mimar ve plancılar tarafından kent bölgelere ayrılacak ve kentin görüntüsünü bozan sıvasız ve boyasız eski binalar ve evler belediyenin de desteği ile boyanacak.
ÜRETEN GİRESUN: Belediyemizin bütün ihtiyaçları Giresun esnafından karşılanacak, Giresun’da olmayan hizmetlerin Giresun’da yapılması teşvik edilerek paranın Giresun içinde dolaşması sağlanacaktır. Bu konuda bir komisyon kurularak eşit dağılımlar yapılacaktır.
GİRESUNSPOR: Giresunspor’un borcu kısa sürede sıfırlanacak, sporcularımıza yeni tesis imkanları sağlanacaktır.
YGBS: Yeşilgiresun Belediyespor basketbol takımına Giresun belediyesi olarak destek sağlanacaktır, ayrıca geçmiş zamanda maddi sıkıntılar yüzünden kapatılmış olan bayanlar basketbol takımı yeniden hayata geçirilecektir.
EMEKLİLER: Yaşlılar ve emekliler için sosyal tesisler düzenlenecektir.
SOSYAL YAŞAM ALANLARI: Kentin birçok mahallesinde sosyal yaşam alanları ve parklar kurulacaktır.
YÜRÜYEN MERDİVENLER: Kentin belirli yerlerine daha kolay bir ulaşım için yürüyen merdivenler yapılacaktır.
SEYİR ASANSÖRLERİ: Emniyet Müdürlüğünün ve eski Gogoranın arka kısmı olmak üzere iki ayrı bölgeden, özgürlük yoluna ve kaleye rahat çıkılabilmesi için seyir asansörleri yapılacaktır.
EV HANIMLARINA KREDİLER: Hanımların çalışması için ve daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için belediye tarafından özel krediler çıkartılarak yeni iş imkanları sağlanacaktır.
BURS: Kültür ve sanat öğrenimi gören gençlere burs imkanı sağlanacaktır
YENİ MEYDANLAR: Yeni alanlar belirlenerek ve bu alanlar kamulaştırılarak kent içinde yeni meydanlar ve sosyal yaşam alanları oluşturulacaktır.
ASKER YARDIMI: Gelir düzeyi düşük olan aileler belirlenerek askere giden gençlerin gidiş masrafları karşılanacaktır.
KENT KİMLİĞİ: Yeni imar planları yapılırken, mühendis, mimar, şehir plancısı, sosyolog, sanat tarihçisi, tarihçi, kültür adamları gibi sivil kişiler ve derneklerden oluşan kent kimliği konseyleri ile görüşülecektir. Kent insanların sosyalleşebileceği, trafik sonunun olmadığı, insanların kolaylıkla yürüyerek alışveriş yapabileceği ve işsizlik oranının azaltıldığı bir kent olacaktır.
UCUZ SU – SU ÖDEMELERİNDE KOLAYLIK: dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz su kullanımı imkanı sağlanacak. meclis komisyonu tarafından kararlaştırılmış bazı mahallelerde bulunan muhtar evlerinde su ödeme birimleri kurulacaktır.