ManşetSİYASETSON DAKİKA

Ertuğrul Gazi Konal Ülkemize Yakışır Projeler Üreteceğiz

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Meclis’te Vakıflar Kanunu hakkında parti grubunun görüşlerini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Vakıflar Kanunu Teklifi üzerine MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, hem ülke güvenliği hem de Giresun’a kazandırılacak projeler üzerine önemli mesajlar verdi.

“DENİZ TURİZMİNDE KİMLİK KAYDI HAYATİ BİR ADIM”
Devletin güvenlik hassasiyetine vurgu yapan Konal, kimlik bildirme yükümlülüğünün artık marinalar, liman tesisleri, kıyı tesisleri ve deniz aracı kiralayanları da kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti. Ertuğrul Gazi Konal, “Bu düzenleme sayesinde gemi ve deniz turizmi araçlarında kalanların kayıt altına alınması sağlanacak. Özellikle sahil bölgelerimizde insan kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi açısından bu adım büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“İDARİ CEZALARDA ADALET SAĞLANIYOR”
Vakıflar Kanunu’ndaki yeni düzenlemenin orantılılık ilkesine vurgu yaptığını belirten Ertuğrul Gazi Konal, “Mevcut durumda kolluk kuvvetlerinin terminallere bağlanmama gibi fiillerinin tekrarı durumunda süresiz ruhsat iptali uygulanıyordu. Yeni düzenlemeyle artık ceza caydırıcılıktan ödün vermeden adil hale getirildi. Aynı yıl içinde dördüncü ihlalden sonra ruhsat iptali gündeme gelecek.” ifadelerini kullandı.

“GİRESUN MERKEZ VE İLÇELERİNDE ATIL VAKIF MALLARI DEĞERLENDİRİLMELİ”
Ertuğrul Gazi Konal, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşınmaz malların bir kısmının kullanılmadığını belirterek, “Şebinkarahisar, Bulancak, Keşap, Eynesil, Görele, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere’de olduğu gibi Giresun merkezde de birçok taşınmaz atıl durumda. Bu yerleri halkımıza fayda sağlayacak şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

“GİRESUN’A KAPALI PAZAR ALANI VE CAMİ PROJESİ”
Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun merkezdeki pazar yeri olarak kullanılan boş arsa için yeni bir proje önerisini de dile getirdi:
“Nitelikli bir kapalı pazar alanı, otopark veya ofis yapılmasıyla hem otopark sorununa çözüm bulunabilir hem de pazarcı esnafı daha sağlıklı koşullarda hizmet verebilir. Ayrıca, Osman Ağa ve Giresunlu şehitlerimizin kabirlerinin bulunduğu Giresun Kalesi’ne tarihî dokuya uygun mütevazı bir cami yapılması için ilgili bakanlık birimlerinden destek bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.