İstanbul’un Eyüp ilçesi Yeşilpınar Mahallesi’nde kurulu Büyük Osmanlı Derneği’ne yapılan hain saldırıda şehit olan sivil vatandaş İsmail Bayram için ardı ardına taziye mesajları yayınlanırken bir çok sivil toplum kuruluşu saldırıyı lanetleyen mesajlar yayınladı.
Aslen Giresunlu olan İsmail Bayram’ın haince öldürülmesine Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Giresunlu Sıtkı Ada’da tepki gösterdi.
Sıtkı Ada yayınladığı Mesajda; “Eyüp Yeşilpınar’da “Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği”ne kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu başından ağır yaralanan 31 yaşında ki Giresunlu hemşerimiz İsmail Bayram hakkın rahmetine kavuşmuş, 3 vatandaşımızda yaralanmıştır.
Menfur saldırıda hayatını kaybeden hemşerimiz İsmail Bayram’a Allahtan Rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Ayrıca bu saldırıda yaralanan diğer vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerken terörü ve masum insanları katleden zihniyetleri KARADENİZ KONFEDERASYONU olarak şiddetle kınıyoruz.” dedi.
Yine uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve Giresun Dernekçiliğinin duayeni olan Yağlıdereliler Dernek Başkanı Halil Kütük’te yayınladığı mesaj ile olaya tepki gösterdi.
Halil Kütük yayınladığı mesajda şunlara yer verdi; “2 Şubat 2016 Salı akşamı, Eyüp, Yeşilpınar Mahallesi’nde kurulu bulunan Büyük Osmanlı Derneği’ne uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş. Giresun ili Yağlıdere ilçesi , Sınır Köyü nüfusuna kayıtla kardeşimiz İsmail Bayram (31) saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere 4 kişi yaralanmıştır. Bu olayı gerçekleştirenleri şiddetle ve nefretle kınıyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu gibi saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Yöneticilerini de yakından tanıdığım Büyük Osmanlı Derneğimizin Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerine de başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
Olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar dilerim.
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız ve gelişmeleri dikkatle takip etmekteyiz. Ümidimiz odur ki, içte ve dışta ülkemize yönelik saldırıların üstesinden gelinecek ve hep birlikte huzur ortamına yeniden geri döneceğiz. Bunun daha kolay gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması, birlik ve beraberliğimize zarar verecek her türlü eylem ve söylemden kaçınılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.