Akçakoca karayolu üzerinde Ziya Mutioglu na ait lokantada menüye dahil edilen findik çorbasi, tarhana ve domates çorbasina benzerligiyle dikkat çekse de apayri lezzetiyle farkli damak tadi imkani sunuyor.
Ilk kez findik çorbasini yapan asçi Songül Kar, Düzce nin findik yöresi bir il olmasindan dolayi bu ürün üzerinde farkli arayislara girdiklerini belirterek, bu sirada akillarina findigin çorbasini yapma fikrinin geldigini ifade etti.
ILGI GIDEREK ARTIYOR
Findigin çorbasi olur mu acaba? diye düsündüklerini anlatan Kar, Daha sonra findik çorbasini yapmaya karar verdik. Çorbanin kivamini tutturmak için çok ugrastik. Daha sonradan yavas yavas denedik ve oldu dedi. Vatandaslarin findik çorbasini duyduklarinda çok sasirdiklarina dikkati çeken Kar, müsterilerin merakla kendilerine, Findik çorbasi nasil yapiliyor? Ilk defa duyduk. Neden yapiyorsunuz? Kivamini nasil tutturuyorsunuz? diyerek tarifini istediklerini kaydetti.
ISTE FINDIK ÇORBASI TARIFI;
Incelttigimiz kavrulmus findigi, bol tereyag ve margarin yaginda kavuruyoruz. Daha sonra biraz un ekleyip, suyunu, baharatini ve salçasini ekleyerek 15-20 dakika kadar pisirdikten sonra tenceremizin kapagini açiyoruz.