EKONOMİFINDIK

FINDIK’TA 2012 TAHMİNİ REKOLTE BELLİ GİBİ

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2012 ürünü fındık rekoltesinin belirlenmesi için karanfil sayımlarının tamamlandığını söyledi.

2012findikrekoltesi

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2012 ürünü fındık rekoltesinin belirlenmesi için karanfil sayımlarının tamamlandığını söyledi. Akbaşlı, karanfil sayımlarında tahmini rekoltesinin 111 bin 928 ton olarak tahmin edildiğini belirtti.

Özer Akbaşlı, yaptığı açıklamada, Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde karanfil sayımı için Giresun Ziraat Odası, Fiskobirlik, Fındık Araştırma İstasyonu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Giresun Ticaret Borsası (Gtb) üyelerinden karanfil sayım komisyonu kurulduğunu hatırlattı. Komisyon tarafından 21 Ocak tarihinde 2012 fındık rekoltesinin belirlenmesi için karanfil sayımlarına başlanıldığını, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle sayım çalışmalarının ancak dün tamamlandığını aktardı.

Giresun’da 2012 ürünü fındık rekoltesinin karanfil sayımına göre tahmini 111 bin 928 ton olarak belirlendiğini aktaran Akbaşlı, karanfil sayımına göre belirlenen rekoltenin üreticiler olarak kendilerini sevindirdiğini söyledi.

“Burada karanfil sayımında ortaya çıkan rakam çok da önemli değil. Önemli olan Temmuz ayında ortaya çıkacak meyve sayımına göre belirlenecek olan miktar.” diyen Akbaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açıklanan rekolte miktarı bizi sevindirdi. Ancak son 3 yılda yaşadığımız rekolte tecrübeleri bu yıl için bizi endişelendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan karanfil sayım sonuçları ile Temmuz ayındaki meyve sayımları arasında büyük farklılıklar oluştu. Karanfil sayımlarında rekolte miktarları yüksek çıkarken, meyve sayımlarında ciddi düşüşler yaşadık. Bu nedenle 2012 ürünü rekoltesinde biz daha çok meyve sayımlarını önemsiyoruz.”

Giresun’da geçen yıl karanfil sayımına göre fındık rekoltesinin tahmini 85 bin ton olarak belirlenmiş, Temmuz ayındaki meyve sayımında ise yaklaşık 54 bin olarak gerçekleşmişti.

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.