FINDIKManşet

FISTIK FİYATI TAVAN YAPINCA FINDIKLI BAKLAVA GÜNDEMDE

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fıstıklı baklavayla birlikte çeşitlilik olarak fındıklı baklava önerisinin fındığın tatlı sektöründe kullanımının iç tüketime ve üreticilere olumlu yansıyacağını belirtti.

Giresun’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya fındığı gündeme getirmesi dolayısıyla üreticiler olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin elindeki 100 bin ton kabuklu fındığın tüketilmesi gerektiğine ifade eden Nurittin Karan, bu durumun ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaratabileceğine işaret etti.

Nurittin Karan, fıstık fiyatlarının pahalı olmasından dolayı tatlı sektöründe fındık kullanılmasının bir fırsat olabileceğine işaret ederek, şunları söyledi: “Fındıkta iç tüketimin artırılması gerektiğini hep dile getiriyoruz. Fındık bir çok gıdada kullanılan bir ürün. Tatlı sektörü için de bu geçerli, fındıklı baklava da lezzetli bir gıda. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açıklamalarını olumlu buluyoruz. Fiyatları tavan yapan Antep fıstıklı baklavaya alternatif olarak fındıklı baklava önerisiyle fındığın tatlı sektöründe kullanımı iç tüketime ve üreticilere olumlu yansıyacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.