Uncategorized

GIMDER Öfke Kontrol Semineri Düzenledi

GIMDER egitim salonunda konusmaci olarak Giresun Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Ihsan Düsmez Katildi.
Giresun Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Ihsan Düsmez” Kisinin haz almasini engelleyen ve temel inanç sistemiyle çatisan herhangi bir durum, olay ve kisiyle karsilasmasi sonucunda yasadigi duygunun adi öfkedir. Son derece insani ve dogal olmakla birlikte uygun ifade edilmeyip, kontrol altina alinmadigi takdirde yikici ve sagliksiz sonuçlar verebilir.”dedi.

 

Son derece insani bir duygu olan öfke, kontrol altina alinmadigi takdirde birçok olumsuz sonuca yol açabildigini vurgulayan Ögretim Üyesi Ihsan Düsmez” Bireylerin kendine en uygun yöntemi seçmesi sonucunda basa çikabilecegini” söyledi.
Öfkeyi yenmek için dogru nefes alma, fiziksel egzersiz, dengeli beslenme, uyuma saati belirleme gibi önerilerde bulunan Ihsan Düsmez ”Öfkenin yol açtigi rahatsizliklar ise beden, ruh ve sosyal saglik açisindan üçe ayrilir. Beden sagligini etkileyen rahatsizliklar arasinda koroner kalp hastaligi, yüksek tansiyon sindirim sistemi hastaliklari, Ruh sagligi ile ilgili uyku bozukluklari, ciddi depresyon gibi rahatsizliklara neden oldugu saptanan öfkenin, sosyal hayatta ise aile içi huzursuzluk, bosanma, arkadas ve toplumsal iliskilerden kopma gibi sonuçlara yol açtigini” anlatti.


 

 

Öfkeliyken ani kararlar vermeyin, her olayin olumlu bir tarafi oldugunu unutmayin önerisinde bulunan Ihsan Düsmez” Yeterli ve dengeli beslenin. Yiyeceklerinizi küçük lokmalar halinde yavas ve iyice çigneyerek yiyin. Bol su için. Ayni saatlerde uyuyup uyanmayi aliskanli edinin. Kendinizle olumlu diyalog kurun. Problemi saptayip küçük parçalara ayirin. Çözüm seçeneklerini belirleyin. Bir tanesini seçip uygulayin. Sonuç olumluysa kendinizi ödüllendirin. Olumsuz ise baska seçenekleri deneyin, vazgeçmeyin. Öfke olusturan durumlari arkadasinizla, yakinlarinizla paylasin.” seklinde açiklamalarda bulundu.
Devaminda, öfke duygusunu tanima, hangi durumlarda öfkenin normal sayilabilecegi, öfkelendigimizde, duygunun olumsuz davranisa dönüsmesine izin vermeden neler yapmamiz gerektigi, öfkeyle olumlu bas etme yollari ve öfke kontrolü üzerinde konusularak, iyi dileklerle seminer sonlandirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.