Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı yazılı açıklamada, Giresun’un kentsel yenilemede çok geride olduğunu söyledi.
Giresun ilinin her konuda olduğu gibi kentsel yenilemede de geç kaldığını belirten Mimar Serdar Demirkan, “Giresun ili 100 bini aşan nüfusu ile kent merkezinde ciddi bir değişime ihtiyaç duymaktadır fakat ne tarihi doku alanlarında ne kent merkezinde bir çalışma yapılmamakta. Yanı başımızdaki komşumuzda 902 adet yapı kamulaştırılıp, 350 milyon lira hak sahiplerine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Eski vadiler tekrar hayata geçiriliyor, buradaki yapılar temizlenip hak sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeniyor, şehir merkezi eski dokusuna kavuşturulmaya çalışılarak turizme hazırlanıyor, ciddi kamulaştırma maliyetleri tek kalemde yanı başımızdaki komşu ilimize aktarılıyor, bizim bu yapılanlara itirazımız yok. İyi ki de yapılıyor fakat biz neden yapmıyoruz? Bu kaynaklardan ilimiz neden yararlanamıyor?” dedi.
“Senelerdir Zeytinlik mahallesi diyoruz, kale diyoruz, kentsel süreklilik diyoruz fakat bir çivi çakamıyor ve tarihi dokuda yenileme programını hayata geçiremiyoruz” diyen Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan, “Topu, topu 80 tane tescilli bina için yeni bir gelecek tayin edemiyoruz. Oradaki doku iyileştirmesi için bir ödenek aktarılmıyor. Turizm diyoruz, kültür diyoruz her şey havada asılı kalıyor, hiçbir hareket yok. Kentsel yenileme diyoruz. Elimizde netice namına yine bir şey yok. Giresun ili olarak bu konularda duyarsızlığımız sebebiyle geç kalıyoruz. Bu kaynakların ilimiz içinde etkin olarak kullanılmasını Giresun’u temsil eden bütün siyasetçi ve idarecilerden kamuoyu adına talep ediyoruz” diye konuştu.