ARŞİV

Giresun a HES ten Sonra RES

Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü nden yapilan yazili açiklamada, Türkiye nin en önemli sorunlarindan biri olan enerji problemine alternatif çözümler üretilmesi için çalismalar yapildigi belirtildi. Açiklamada, bu noktada Giresun da RES kurulmasi için çalisma baslatildigi aktarildi.


Açiklamada, yurtdisinda yasayan girisimci Hamza Aydin ve oglu makine mühendisi Derya Aydin in, projelerini Giresun Valisi Dursun Ali Sahin ile paylastiklari vurgulandi.



 

Hamza Aydin in, Türkiye nin en önemli sorunlarindan biri olan enerji sorununa alternatif çözümler üretme noktasinda, Giresun a RES kurmak istedigini, proje için Vali Sahin den destek bekledikleri, Vali Sahin in de, baba ve ogluna girisimci ruhlarindan dolayi kutladigi ifade edilen açiklamada, projenin Giresun da hayata geçirilmesi için her türlü destegi verecegini, Vali Sahin in, konuyla ilgili olarak ilk asamada santralin kurulabilmesi için yaylalarda yer tespiti çalismalari baslatilmasi için ilgililere talimat verdigi belirtildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.