ManşetSAĞLIKSON DAKİKA

GİRESUN’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ MÜ?

Giresun’da son günlerde bir çok tartışmanın odağında olan mevcut sağlık sistemine bir serzenişte Tüm İş Konfederasyonu Giresun İl Başkanı Yılmaz Gökçe’den geldi.

Yılmaz Gökçe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Giresunluların yaşadığı sağlık sorunlarını ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

İş o açıklamalar;

Son günlerde kamu oyunu meşgul eden Giresun’da mevcut sağlık sistemininde Afilasyon sürecinin olumsuz yönleri ve başarısızlıklarından bahsediliyor.
En büyük gerekçede başta uzman doktorlar olmak üzere sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin düşmesi gösteriliyor.

Ben işçi çalışan olarak döner sermayeden gelirimiz olmamasına rağmen (2100 tl maaş alıyorum) bu uygulamaya karşı olduğumu her zaman dile getiriyorum.

Bazı kesimler döner sermayeden pay almıyorsun seni ne kadar ilgilendiriyor gibi söylemler olsa da ben meseleye sadece para olarak bakmıyorum. Bakmadığım içinde kimsenin döner sermaye gelirleri maddi kayıpları beni fazla ilgilendirmiyor. Fakat ben meseleye Giresun menfaatleri açısından bakıyorum. sabah hastaneye gelip sıra bulamadan devletin kapısından geri dönen, özel hastane mecbur bırakılan hastaya üzülüyorum. üniversite hocaları çok para kazanacak diye bir çok ilde devlet hastanesi var iken Giresun halkının tercih hakkının olmamasına üzülüyorum. sağlıkta rekabet yoktur. Giresun yaşlı bir nüfusa sahip. Gurbette çalışıp emekli olan vatandaşlarımız yaşamının son dönemini memleketlerinde geçiriyorlar. Bu durumda sağlık daha önemli bir hal alıyor. sosyal ekonomik yapının daha düşük olduğu şehrimizde vatandaşlarımızında özel hastanelerde mağdur olacakları iyi düşünülmelidir. Eğitim ve araştırma hastanesi yani üniversite hastanesi eğitime bilime hizmet eder. Devlet hastanesi ise sağlık hizmeti görür. onun içindir ki halkın ilk önce devlet hastanesine ihtiyacı vardır. Devlet hastanesinin çalışma şartları ve koşulları ile Eğitim Araştırma (Üniversite) hastanesinin modeli çalışma şartları koşuları, işleyişi farklıdır. Nicelik değil, niteliğin ön plana alınması kabul edilmelidir. Mevcut uygulamanın çalışma kültürünü ve iş barışını çalışanlar açısından olumsuz etkilemektedir. Giresun’da Kale Devlet Hastanesi kapandı. Prf. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi kapandı. Farkındaysak şu an aynı kurumda sıkıştırılmış 3 göç var. Ordu ve bilhassa Trabzon bir çok alanda hastane seçenek olup, vatandaşın tercih hakkı var iken Giresun’da olmaması haksızlıktır. Ben meseleye Giresunlu olarak vicdani bakıyorum. Bu vicdani bir meseledir. Giresun’da yaşamak başka Giresunlu olarak yaşamak başka şeydir. Mevcut uygulamadan nemalananlar yarın bu memlekette olamayacaklar. İyi bilelim ki. Bugün ve yarın vatandaş mağduriyet yaşayacaktır. Siyasi Partiler ,Sivil Toplum Örgütleri, Basın ve Kamu Oyu duyarlılığı önemli. Eğitim Ve Araştırma, Devlet Hastanesi ayrı kurumlar olarak Giresunlulara hizmet vermelidir. Böylece her iki kurumla Rekabet olacak hizmet kalitesi artacaktır. Son cümle #AFİLASYON son bulmalıdır.

Yılmaz Gökçe
Tüm İş Konfederasyonu
Giresun İl Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.