Giresunlu hanımlarının her Ramazan öncesi yaptıkları yufka hazırlığı bu sene içide başladı.
Her Ramazan ayı öncesi olduğu gibi bu Ramazan öncesinde de ateşler yakıldı, hamurlar yoğurulup yufkalar açılmaya başlandı.
Giresun’da yufka açarken basının ilgi odağı olan Emine Kaya yufka açma işini her yıl yaptıklarını söyledi.
Emine Kaya “Böyle ev hanımları birbirimize yardım ederek her yıl yufka açıyoruz. Çünkü yufkamız Ramazan ayında özellikle sahur için ve fındık toplama döneminde biz ev hanımları için oldukça pratik ve lezzetli bir yiyecek” dedi.
Açtıkları yufka ile böreğin her çeşidini yaptıklarını ifade eden Emine Kaya “Ramazan ayı öncesi her yıl birkaç günümüzü yufka açarak geçiriyoruz. Bayan arkadaşlar ile imece usulü ramazan aylarının vazgeçilmezi yufkaları hazırlıyoruz. Ramazan ayının başlamasına bir hafta kaldı. Yufka, Ramazan’da iftar ve sahurların vazgeçilmezlerindendir. Hemen hemen bütün evlerde yufka açılıyor. Sofralarımızdan Ramazan ayı boyunca yufka eksik olmaz. Bu nedenle 10-15 komşu bir araya gelerek imece usulü yufka açıyoruz. Bu yıl yufkayı biraz daha fazla açmaya gayret ediyoruz. Çünkü Ramazan’dan sonra fındık mevsimi de başlayacak. Fındık ayında da yufka sıklıkla tüketilir” dedi.