Kısa adı GİRMEP (Giresun Medya Platformu) olan İstanbul’da yaşayan ve gönüllük esasına dayalı çoğunluğu İnternet Gazeteciliği yapan Medya mensupları kahvaltılı toplantı ile bir araya geldi.
Giresun Sivil Toplum Örgütleri Federasyonu (GİRFED) Genel Merkezinde bir araya gelen GİRMEP üye ve yöneticileri aralarında devam eden yönetim sıkıntısını da dile getirdiler.
Toplantıya; Platform Başkanı Ali Şükrü Kara, Platform Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Platform üyeleri Sadi Toygar, Tülay Dolu, Ethem Bakar, Şaban Kutlu, Metin Ruşen,Yahya İpek, İbrahim Cırıt, Ali Aydın, Hüseyin Aksu, Nuri Yılmaz, Oğuzhan Kılıçarslan, Hüseyin Karadağ, Hüseyin Şenel Odacı, Ali Akgün, İlhan Çabukol ve Zeki Al katıldılar.
GİRFED Başkanı Hasan Turan ile Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Akgün, Temel Bilecen ile Aydın Kömürcü de toplantıda hazır bulundu..
Metin Ruşen yönetimindeki Kaçkar TV de çekimleri ile Giresun Medya Platformu toplantısına katkı sağladı..(Not:Çekimeler Salı günü akşamı Kaçkar TV’ de 19.00 haber proğramı sırasında yayınlanacak)
“GİRESUN’UN TÜM SORUNLARINI ÇÖZMEK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
Toplantını kahvaltı ve sohbet toplantısı olduğunu belirten Platform Başkanı Ali Şükrü Kara, ” Uzun zamandır bir araya gelememiştik. Uzayan mesafeyi kısaltalım istedik. Arkadaşlarımızın ileriye dönük projelerini dinlemek ve dikkate almak istedik” dedi..
Feshane’ye her sene katıldıklarını belirten Kara, “2007 yılında kurulduk.Birlikte yol aldık. Projeler ortaya koyduk.Giresun’daki önemli projelere platform olarak destek verdik. Giresun Havaalanı, Eğribel Tüneli, Tirebolu Demiryolu bunlardan bir kaçı” dedi.
Feshane Platformu denilmesine üzülmediklerini belirten A.Şükrü Kara,” Bizler Giresun’a endeksliyiz. İstanbul’da Giresun’un en iyi temsil edildiği yer Feshane.Onun için bizler de Feshane’deyiz. Giresun’un temsil edildiği bir başka yer varsa bizler orada da oluruz. Giresun’un menfaati yönünde buradayız. Bu işi gönüllü yapıyoruz.Zaman zaman eleştiri alıyoruz. Ekonomiye endeksli değiliz.Belki çok şey yapmıyoruz.Ancak yanlış da yapmıyoruz.Platforma katılanlar oldu.Kırılanlar oldu.Sonradan dönüş yapanlar oldu.Hepsiyle beraberiz. Hiç kimseyle sorunumuz yok. Bu iş bizim birinci işimiz değil.Giresun’un bütün sorunlarını çözmek bizim işimiz değil.Başka kurumlar var.”
“HABER TRAFİĞİNİ İŞLETEMEDİK,”
İbrahim Balcıoğlu,” Bu toplantıya 30 kişi davet ettik. Yine gelmeyenler var.Gelenlere teşekkür ederim. Giresun Medya Platformu 5 yıldır çalışıyor. Bu toplantı yapmamız gereken bir toplantıydı. Bugün 18 Mart. Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz. Bir “Amin”tutalım. Yine Yeşilpınar’da değerli bir abimiz vefat etti. Mustafa Üste’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.”
Balcıoğlu, Platformun haber trafiği oluşturmak istediklerini ancak olmadığını, haberleri üyelerin kendi sitelerinde kullandıklarını sözlerine ekledi.”
“PLATFORM YÖNETİMİNDE KOPUKLUK VAR”
Sadi Toygar, “ Feshane dışında da anılmalıyız.Yönetim geliştirilmelidir.En kısa zamanda gülcü bir yönetim oluşturulmalıdır. Giresun Medya Platformu Yönetiminde kopukluk var. Burada herkes kucaklanmalıdır”
NURİ YILMAZ MEYDAN OKUDU,
HERKES SUSTU..
Nuri Yılmaz, “Platform yönetimin şekillenmesi adına hangi girişimi yaptı. Aynı insanlar hala koltukta.Görev alanlar, işin gereğini yapmalıdır. Hep öncüyüz. Ali kardeşim nesin sen? Başkan. Yerin, oturmaya koltuğun var mı? Yok! Burada bir ey söyleme hakkımız var.Platform nerede tıkandı? Bakın anlatayım. Platform içindekilerin başka başka işleri var. Platforma ayıracak zamanları yok.İşte tıkanma burada başlıyor. Bu iş muhasebecinin işi değil. İnsanların önünü tıkamayın!Bırakın gidin.Ehil olanlar gelsin! Gazeteciliğe zaman ayıracaklar görev alsın.Platform yönetiminin yapacağı bir iş var. Biz işi bırakıyoruz diyecekler. Çekip gidecekler. Ben yer de bulurum.Çözüm de bulurum”diyerek sitem etti.
Platforma yer bulabileceğini belirten Nuri Yılmaz,” Herkes bir şeyler söylüyor.Giresun’a zaman ayıramıyorlar. Ya hakiki bir çözüm bulacaklar ya da bırakıp gidecekler. Platform olarak haber sitesi de yaptırırız. Haber atan editör de bulurum.Yok diyorsanız.Yolunuza devam edin. Bizleri de toplantıya falan çağırmayın.
“GİRESUN SORUNLARINI ÇÖZMEDE
GÖREV ALMAK İSTEMEYENLER PLATFORMU TERKETSİN!.”
Nuri Yılmaz’ı söylemlerine yüzde yüz katıldığını belirten Zeki AL,” Şimdi arkadaşlar birinci işimiz değil. Ekonomiye endeksli değiliz. Gönüllü çalışıyoruz. Feshane’den başka yer yok. Ayrılanlar, kırılanlar oldu.Tekrar geldiler gibi sözler sarfediyor. Ali Kara arkadaşın Giresun projelerine el attık falan diyor. El attıkları projelere balakım. Eğribel nerde? Tirebolu’ya tren yolu Trabzon’a geçti. Havaalanı dolgusu için paslı bir araba çalışıyor. Bırakın Giresun Havaalanı’nı dolgusu bu gidişle 10 yılda bitmez.Platform ne yazıyor?”
“GİRESUN’DA OLUP BİTENLERİ HABER VEREN
ACİL BİR GİRESUN ULUSAL GAZETESİ GEREKLİ”
Son günlerde Giresun’da sağlık sorunları yaşandığını belirten Zeki AL,” Giresun hastalarımıza çare bulamıyor. Samsun, Trabzon, Gümüşhane, İstanbul, Ankara arasında mekik dokuyor. 10 aylık yavrumuz Samsun’da, Üniversiteli gencimiz Gümüşhane’de, yaşlı insanımız Trabzon’da çare arıyor. Peki Giresun Medya Platformu ne yapıyor? Bizim Trabzon’da basılıp İstanbul’a kadar ulaştırdığı, en çokta Giresunluların okuduğu gazeteler gibi bir gazetemiz olsa bugün Giresun’da yıllardır görevde olan ne Sağlık Müdürü, ne de il Kültür Turizm Müdürü görevde kalır.”
Platforma üye olup olmadığını da bilmediğini belirten Zeki AL,” Bu platformun kuruluşunda yer alan 7 kişiden biri benim. Platforma bin haber gönderdim. Birini yayınlamadınız. Buraya üye değilsem beni toplantılarınıza çağırmayın.Eğer ciddi bir iş yapılacaksa, Giresun’un sorunlarını çözmede görev almayacaksanız bırakın gidin!. Ben haber sitesinin editörlüğünü yaparım. Giresun için biz çalışırız.
“PLATFORM HABER YÖNÜNDEN SİTELERİ BESLEMİŞTİR”
Yahya İpek, “Platformun içinde değilim.Dışında da değilim.Tebrik etmek lazım.Platform haber yönünden sitelerimizi beslemiştir. Giresun Sivil Toplum Kurumlarının yapamadığını yapmıştır.Giresun projelerine destek vermiştir. Bunlar iyi şeyler.Kurumsal bir yapı altında bir araya gelmekte fayda var.”
“HABERDEN HABERE KOŞMAKTAN YORULDUM”
“FESHANE GAZETECİSİ OLMAK İSTEMİYORUM”
Tülay Dolu,” 2006 yılından bu yana Alucra haberleri yapıyorum.Beş kuruş kazancım yok. İçimizde benden başka bayan da yok. Neden ben tekim. Başka bayan yok mu?Bu platformda yalnızım. Haberden habere koşmaktan yoruldum. Derdimize çare yok. Kazançtan vazgeçtim.Masraflarımızın karşılanmasına razıyım. Feshane gazetecisi olarak görünmeyi istemiyorum.
“ULUSAL MEDYADA ÇALIŞAN ABİLERİMİZ
BİZLERİ KÜÇÜK GÖRÜYOR”
Şaban Kutlu,”Burayı bizlere açtığı için ben, GİRFED yönetimine teşekkür ederim.Platform olarak para kazanamadıysak da, çevreden saygı gördük, çevreye saygılı olduk.Kimseyle çıkar ilişkisine girmeden işimize baktık.Platform istenilen yerde değil ama Giresun için çok gereklidir.Bu Platform devam etmeli.Büyüklerimiz bizlere yardımcı olmalıdır.
Ulusal medyada çalışan Giresunlu gazetecilerin büyük gönüllü olduklarını belirten Şaban Kutlu,” Mustafa Dolu, İlker Yasin, Haldun Domaç gibi büyüklerimize davetiye gönderdik. Aramıza davet ettik.Söz verdiler, gelmediler. Bizleri küçük görüyorlar.Bizleri eleştirenlerin bile art niyetli olduklarını düşünmüyorum.Giresun için her kurum başarılı olacak diye bir şey yok.Ben katılımcılara teşekkür ederim.Kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum.Burada yönetim yok.Dar çerçevedeyiz.Hangi görüşten olursa olsun el ele vermeliyiz..
“OFİS,KOLAY DEĞİL”
Ethem Bakar, ”Platformu eleştirenler. Çözümünü de söylemelidir.Giresun Medya Platformu için tutulacak ofis için işin başında 6 bin Liraya ihtiyaç var.İç düzen, sigortalı işçisi, kirası, elektrik, su vs. Kolay değil..
“İLK KEZ ZİYARETİME GELENLER OLDU”
Metin Ruşen, “Platforma yer, büro güzel.Para lazım.Destek olan biri lazım.Misafirimiz gelince tabiî ki ağırlayacak bir yerimiz olmalı.Ben Giresunlu’nun olduğu her yerdeyim 4 TV değiştirdim. Kaçkar TV’ye geçtiğimde ziyaretime gelenler oldu. Nuri Yılmaz Geldi.Zeki Al geldi.İlk kez ziyaretime gelenler oldu.Kendilerine teşekkür ederiz”dedi.
“BİRİ BİRİMİZE DEĞER VERMİYORUZ”
Oğuzhan Kılıçarslan, “Arkadaşları dinledim. Sıkıntı olduğu görülüyor. Öncelikle bir birimize değer vermiyoruz. Biri birimizi yüceltmiyoruz. Başka il dernekleri içinde daha değerliyiz. Eleştirilerden ziyade, çözüm bulmalıyız”dedi.
Giresun Medya Platformu’nun acil bir haber sitesine ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçarslan,”Haber sitesi şart.Ben site yapıyorum.Her türlü yardıma hazırım.”
“GİRESUN’DA KÖYLERİMİZİ İHMAL ETTİK”
Hüseyin Aksu (Nöbetçi Vatandaş), “Giresun’dan göç verirken, köylerimizi ihmal ettik. Arazilerimiz bölüne bölüne küçüldü. Kardeşler arasında husumetler arttı. Giresun doğal güzellikleri adına eşiz. Projeler üretilmeli. Turizm alternatif geçim kaynağı olabilir.Kendi değerlerimizi yok saydık. Kirazın anavatanıyız. Kiraz festivali Giresun’da değil Tekirdağ’da Isparta’da olmaktadır. Kalkınma köylerden başlatılırsa göç de azalır.”
“ARANIZDA OLMAK İSTERİM”
İlhan Çabukol,” Benim bir şeyden haberim yoktu. Yeni öğrendim, geldim. Ben de bu platformda çalışmak, çalışmalarına katılmak isterim.”
“PLATFORMUN BİR YERİ OLMALI”
Ali Aydın,” Hep eleştiriyoruz. Yaptığımız işlerin yapıcı yönlerini ele alırsak daha iyiye doğru götürebiliriz.Bir havuz oluşturulabilir. Platformun bir yeri olmalı. Biri birine değer vermemek Giresunlunun yapısında var. Derneklerimiz de önemli.Giresun Sivil Toplum Kurumlarımızın içindekiler hepsi bizim insanımız.”
“GİRESUN MEDYA PLATFORMU
GİRFED’İN YERİNİ MEKAN OLARAK KULLANABİLİR”
Giresun Medya Platformu’nun mekan olarak GİRFED binasını kullanabileceğini belirten GİRFED Başkanı Hasan Turan,”Konuşmalarınız araşında platforma bir mekan ihtiyacı dile getirildi.Burası bizim şahsi yerimiz değil.Giresun için herkes kullanabilir.Burası Giresun mekanı.Giresunspor geldi.Başka dernekler geldi. Giresun toplumu projeye aç.Giresun Medya Platformunun ben de kurucularındanım.Feshane Platformu denmesinin sebeplerinden biri de benim bu kuruluşun içinde olmam.Ortak paydamız Giresunlu oluşumuzdandır.”
Daha güzelinin yapılması için yılların geçmesi gerektiğini belirten Hasan Turan,”Platform kurulurken o günkü şatlar öyleydi.Şimdi şartlar değişti.Yeniliklerin istenmesi doğaldır.Bizler de Feshane’de her yıl çıtayı yükselterek bugünlere geldik. Giresun Dernekler Birliği’nin 15 yıl bir mekanı olmadı.Bizler dar imkanlarla çalışıyoruz.Federasyon yerimiz oldu.Kira veriyoruz.Şimdi kalıcı bir bina da arıyoruz.
Feshane Giresun Günleri’ne iki ay gibi kısa bir zaman olduğunu belirten Hasan Turan, projesi olanlardan getirmelerini de sözlerine ekledi..
Haber Kaynağı: Giresunhaberal/Zeki Al