Giresun’un Görele ilçesine bağlı Cimide 1994 yılında belde olmasına rağmen artık köy statüsünde tarihi beldede uzun süredir değişmeyen tek şey geleneksel kültür şenliği.
Cimide Görele ilçesinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olarak kayıtlara geçmiş bir yöremiz. 1457 yılında ilk defa yaşanmaya başlandığı düşünülen bu tarihi köyde Cimide Kültür Etkinlikleri Yaptırma Yaşatma ve Kalkındırma Derneği tarafından her yıl kültür şenliği düzenleniyor.
140 haneli köy daha önce 5 mahalleden oluşan bir belde iken 2016 yılında kapanarak 4 ayrı köye bölündü.
Rumlar tarafından kurulduğu ve beldede çokça Altın, Bakır madeni bulunduğu ve o dönemlerde bu madenlerin işlendiği düşünülmekteydi. Yine uzun yıllardır Cumartesi günleri büyük bir pazarın kurulduğu cimide de her yıl geleneksel olarak kültür ve sanat festivali düzenleniyor.
Cimide Kültür Etkinlikleri Yaptırma Yaşatma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Sıtkı Ada ” 14 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz kültür şenliğimiz bu sene dop dolu bir program ile yöremiz halkının beğenisine sunulacak Giresun’un yetiştirdiği bir birinden değerli sanatçılarımız, kemençe ve sazlar eşliğinde katılacak olan değerli misafirlerimizi eğlendirecek. Giresun ve İlçeleri ile Görele’mizin kıymetli protokolünün de davetli olduğu etkinliğimiz yöremize yakışır bir şekilde kutlanacak. Şenliğimize sponsor olan değerli sivil toplum örgütü temsilcileri ve yine yöremizin yetiştirdiği İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada’ya teşekkürü borç biliyoruz. Şenlik düzenleme komitesi olarak bütün hemşerilerimizi bu güzel etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.
İşte şenliğin afişi;