SON DAKİKA!

Haydi Rasgele

  Su Ürünleri Kaynaklarimizdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artirmak ve stoklarimizi korumak için, 1380 Sayili Su Ürünleri Kanun’ ununa göre çikarilan 2/1 Nolu Teblig çerçevesinde avcilik faaliyetleri gerçeklestirilecektir.
 
            01 Eylül 2009 tarihinde avlanma sezonunun baslamasi nedeniyle su ürünleri istihsalinde bulunan balikçilarimizin asagida belirtilen hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.
 
            Girgir aglari ile hamsi avciligi 16.00-08.00 saatleri arasinda yapilir. Girgir aglari, belirtilen saatler disinda, hamsi avlamak amaciyla denizde bulundurulamaz.
 
            Girgir aglari ile hamsi avciligi yapacak balikçi gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildigi Tarim Il Müdürlügünden Avcilik “Izin Belgesi”nin alinmasi zorunludur.
 
            Insan tüketimi için piyasaya sunulmak üzere, Bakanlikça balikçi gemilerinin büyüklüklerine göre belirlenecek kasa veya kutu miktarindan daha fazla hamsinin karaya çikarilmasi, nakledilmesi ve satisa sunulmasi yasaktir.
 
            Kasa veya kutular ile nakledilecek ya da balik unu yagi fabrikalarina gönderilecekler de dahil olmak üzere, karaya çikis noktalarindan sevk edilecek tüm hamsiler için Nakil Belgesi alinmasi zorunludur.
 
            Hamsi ve Istavrit baliklari, karaya çikarilislarindan itibaren, en fazla net agirligi 12 kg. (+%10)’i geçmeyen kasa veya kutularla nakledilebilir.
 
            Ordu Ili, Ünye Ilçesi, Taskana Burnu’ndan – Gürcistan sinirina kadar olan karasularimizda her türlü trol ile su ürünleri avciligi dönem boyunca yasaktir.
 
            Ilimiz karasularinda avlanan ve satisa sunulan balik çesitlerindeki standart boy sinirlamalari asagiya çikarilmistir.
 
                           CINSI                                                           ASGARI BOY (cm.)
Kalkan
   
40
Has, Sarikulak kefaller
   
30
Palamut
   
25
Pisi
   
20
Çinekop
   
14
Barbun- Istavrit -Mezgit
   
13
Hamsi
   
9
Levrek
   
18
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.