İYİ Parti Genel Merkezi’nin başlattığı “Birinci Vazife” çalışması kapsamında Giresun’a gelen heyet, bir dizi temaslarda bulundu.
Heyette, Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, GİK üyeleri Ünzile Yüksel ve Rıdvan Yalçın ile İstanbul Milletvekili Burak Akburak yer aldı. Ordu ve Giresun İl Başkanları da heyete eşlik etti.
FINDIK ÜRETİCİSİNİN EMEĞİ KARŞILIĞINI BULMUYOR
Basın toplantısında konuşan GİK Üyesi Ünzile Yüksel, fındığa verilen fiyatın üreticinin emeğini karşılamadığını dile getirdi. Heyet, fındık üreticilerinin sorunlarını yerinde dinlemek için çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.
Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz ise konuşmasında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yılmaz, yapılan araştırmalara göre Karadeniz’in Türkiye’nin en fakir bölgesi olduğunu ve Ordu ile Giresun’un da bölgenin en fakir şehirleri arasında yer aldığını söyledi. Yılmaz, bu yılki fındık rekoltesindeki düşüş nedeniyle Ordu ve Giresun’daki üreticilerin zararının 12 milyar lirayı bulduğunu da sözlerine ekledi.