SİYASET

Kemal Şamlıoğlu, Eğitim Atölyesi açılışına katıldı.

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, “EĞİTİM ATÖLYESİ” AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, İstanbul’da Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan “Hyundai Assan Eğitim Atölyesi”nin açılışına katıldı.

Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hyundai Assan arasında imzalanan “Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli Protokolü” çerçevesinde, okulun bünyesinde kurulumu gerçekleştirilen “Eğitim Atölyesi”nin açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, öncelikle emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.

Şamlıoğlu, katkıda bulunan firmanın otomotiv elektromekanik atölyesinin kurulumundan öğretim materyaline ve öğretmenlerin hizmet içi eğitim etkinliklerine kadar destekleme taahhüdünde bulunduğunu dile getirerek, hem eğitime hem de otomotiv sektörüne önemli bir destek sağlandığını, Bakanlık olarak söz konusu yatırım ve iş birliğini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası istihdam önceliği sağlanacak olmasının da ayrıca memnuniyet verici olduğunu kaydeden Şamlıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan ‘Türkiye Yüzyılı’ hareketi ile birçok alanda millîleşme ve yerlileşme sürecini de kapsayan ‘Millî Teknoloji Hamlesi’nin bu noktada kritik bir dönüşüme ön ayak olduğunu düşünüyoruz. Bugün ülkemizde savunma sanayinin güçlendirilmesi, tarımsal atılım, TEKNOFEST’ler, TOGG gibi teknolojik akıllı araçlar, bu hamlenin etki alanını genişletmekte ve altyapımızı güçlendirmektedir. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki Türkiye’nin Millî Teknoloji Hamlesi yolculuğu, aynı zamanda bir özgüven inşası sürecidir.” diye konuştu.

Şamlıoğlu, “21. yüzyılın yerlilik, millîlik, özgünlük ve katma değer yaratmaktan geçtiğinin bilincinde son dönemlere damgasını vuran GÖKTÜRK ve TÜRKSAT uyduları; İMECE, GÖKBEY ve ATAK HELİKOPTER; ANKA ve AKSUNGUR İHA; HÜRKUŞ, HÜRJET, KIZIL ELMA, ŞİMŞEK, TURNA, MİLLÎ MUHARİP SAVAŞ UÇAĞI, BORA, SUNGUR, HİSAR gibi çalışmalarla savunma, havacılık ve uzay sanayinde büyük atılımlar gerçekleştirdik.” değerlendirmesinde bulundu.

Mesleki ve teknik eğitimin önemi tüm dünyada giderek artıyor

Hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelerle eş zamanlı olarak mesleki ve teknik eğitimin öneminin de tüm dünyada giderek arttığına işaret eden Şamlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mesleki ve teknik eğitim, küresel ölçekte sıcak tartışmaların yapıldığı bir alan olması sebebiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine ciddi katkılar sunmaktadır. Ülkemizin ekonomik kalkınması ve genç işsizliğin azaltılmasına katkıları itibarıyla mesleki eğitim, Bakanlığımızın öncelikleri arasında yer almaktadır.

Genç nüfusumuzun üretim sürecine katkı sağlayabilmesi, gençlerimizin bilgi ve beceri düzeylerinin artırılarak iş gücü piyasasında aktif olarak yer almaları da mesleki eğitim yoluyla sağlanmaktadır. Bu noktada mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 54 alan ve 114 dalda, mesleki eğitim merkezlerinde ise 38 alan ve 192 dalda mesleki ve teknik eğitim yoluyla sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü yetiştirilmektedir.”

Şamlıoğlu, mesleki eğitimde sektörler ile mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında daha güçlü ve kapsayıcı bir bağ kurulması ve iş birliklerinin zenginleştirilmesine ihtiyaç duyulduğuna değinerek, “Bu doğrultuda Bakanlığımız, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sektör için nitelikli insan kaynağını yetiştirebilmesi amacıyla okullarımız ile sektör arasında yakın bir etkileşimin kurulmasını oldukça önemsemektedir çünkü karşılıklı etkileşimle, okullardaki eğiticiler ve öğrenciler sektördeki gelişmelerden haberdar olma ve sektörün ihtiyaçlarını yakından tanıma fırsatı yakalayacaktır. Güney Kore ile Türkiye dostluğunun bir tezahürü olarak niteleyebileceğimiz bu işbirliğinin sektöre ve Türkiye ekonomisine büyük katkıları olacağına inanıyorum. Bu vesileyle Sayın Başkonsolosa teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu ile katılımcılar atölyenin açılışını gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.