SON DAKİKA

PİRAZİZ’DE KASITLI GERGİNLİK YARATILMAYA MI ÇALIŞILIYOR?

Giresun’un Piraziz ilçesinde bu sabah son günlerde Türkiye gündemine oturan bayrak tartışmalarına taş çıkaracak bir gerginlik yaşandı.

Doğu Karadeniz Bölgesine giremeyen bölücü terör örgütü inşaatlarda çalışan bölge halkı vasıtası ile gittiği yerde propaganda ve çeşitli eylem araçları ile kasıtlı gerginlik çıkararak ismini gündemde tutmaya çalışıyor.

Tamda gündeme Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir taburdan Bayrak direğindeki Bayrağı indirerek gündeme gelen bölücü terör örgütü sempatizanları bu kez Giresun’un Piraziz ilçesinde sabah istiklal marşı okuyan öğrenciler ve istiklal marşını yöneten müzik öğretmenine sataşarak resmen ilçe halkını sokağa döküp infial yarattı.

Yurt inşaatında çalışan ve bir süre önce Ordulu bir inşaat firması tarafından alınan ihale gereği inşaatı devam eden alandaki işçilerin Ağrı bölgesinden kişiler olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Piraziz Endüstri Meslek Lisesi’nde sabah saatlerinde öğrenciler ve öğretmenler İstiklal Marşı’nı okumak üzereyken okulda tadilat işlerini yapan ve Güneydoğulu olduğu öğrenilen işçilerin bir süre durmaları istendi. Ancak iddialara göre işçiler çalışmaya ve gürültü yapmaya devam ederek İstiklal Marşı’nı okumadan okula girmeleri gerektiğini söylediler. Bunun üzerine bir öğretmenle işçiler arasında tartışma çıktı. İşçilerden biri okul hademesini ve öğretmeni darp etti. Bunun üzerine kavga başladı. Okuldaki kavgayı duyan vatandaşlarda okula yürüdü. Güvenlik güçleriyle vatandaşlar arasında okul çevresinde arbede yaşandı. Vatandaşlar işçilerin kendilerine teslim edilmesini isterken, polis ise buna müsaade etmedi. Zaman zaman arbedenin şiddete dönüştüğü zamanlarda ise İstiklal Marşı devreye girdi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından arbede kaldığı yerden devam etti.

Vatandaşı kalabalıklaşarak okul parmaklıklarını devirdiği sırada polis gaz bombası kullandı. Gaz bombasının etkisiyle vatandaşın dağıldığı sırada polisler zırhlı polis aracıyla işçileri mahsur kaldığı okuldan çıkararak karakola götürdü. Ancak olaylar yine bitmedi. Vatandaş bu sefer tepkisini polise gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.