SON DAKİKA!

SAKARCA PAZAR’DA!

Orta Karadeniz Bölgesi’nde daha çok Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun gibi illerde genellikle fındık bahçelerinde, yol kenarlarında, çayırlık alanlarda yetişen ve yöresel yemekler alanında en tanınan besinlerden olan sakarca, mahalle pazarlarında yerini aldı.

Giresun mutfağında önemli bir yeri bulanan, daha çok kızartması ve mıhlaması yapılan, yöre halkı tarafından sevilerek yenilen Sakarca, semt pazarlarında ‘bağ’şeklinde satılıyor. Bağı 2.5 TL’den satılan Sakarca’nın tıbbi olarak idrar artırıcı ve kalbin kasılmasını kuvvetlendirici etkisi olduğu biliniyor.

Sakarca ayrıca yöre halkı tarafından börek ve çörek gibi unlu mamullerde de kullanılıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.