YAŞAM

SIRGAN (ISIRGAN) YEMEKLERİNİ DÜNYA TANIDI

Giresun’da bir okulun uygulama otelinde eğitim gören öğrenciler, ısırgan otu kullanarak balıktan tatlıya kadar farklı lezzetler hazırladı.

isirganliyemeklerhaberi

Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, ısırgan otuyla mezgit balığı, mısır ekmeği, makarna, yağlaş, kek, haydari ve Giresun burması yaptı.

Lisenin uygulama oteli müdürü Azmi Bıçakçı, yaptığı açıklamada, yörenin her karışında bulanan ısırgan otunu değerlendirmek istediklerini söyledi.

Yöreye uygun tat arayışıyla ısırgan otundan farklı lezzetler ortaya çıkardıklarını belirten Bıçakçı, “Isırganın 3 veya 5 değil, her yemekte kullanılabileceği inancındayız” dedi.

Yemekleri okulun uygulama oteli mutfağında hazırladıklarını ifade eden Bıçakçı, “Isırganı mezgit balığında, mısır ekmeğinde kullandık, makarna yaptık, ısırgan yağlaşı, kek, haydari, Giresun burması yaptık. Tabii ısırganı sadece bu yemeklerle sınırlamak mümkün değildir, her yemeğe karabiber, nane gibi de katabiliriz. Tatmak isteyenlere de her an hazırlayabiliriz” diye konuştu.

Isırgan otunun sağlık açısından faydasına değinen Bıçakçı, “Aroma ve tat olarak çok iyi olduğunu biliyoruz. Sanayi ürünü olarak tekstilde kullanıldığını, ısırganla ilgili projelerin bulunduğunu biliyoruz. Bu ürünü Karadeniz’de değerlendirmek istedik” dedi.

Otelde yemekleri tadan vatandaşlardan Kasım Kılıç, ısırgan otunun yöresel bir bitki olduğunu belirterek, “Fakat burada değişik tatlarla sunulmuş, gayet güzel olmuş, yapanların ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.