EKONOMİ

TİREBOLU 42 ÇAY BÜYÜME YOLUNDA

Giresun’un Tirebolu ilçesinde üretime devam eden Tirebolu 42 numara çay ülke genelinde aldığı talepler doğrultusunda üretimi artırma kararı aldı.

Giresun’un Tirebolu, Espiye ve Eynesil ilçeleri arasındaki bölgede daha fazla güneş görmesi nedeniyle aroması daha iyi olduğu bilinen çaydan üretilen ‘Tirebolu 42’ çayın taleplere cevap verme adına kapasiteyi artırmak zorunda kalındığı öğrenildi.

Tirebolu 42 Çay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şahin, çay imalatının yanı sıra sosyal tesisleşme adına da atılım yaptıklarını hatırlattı.

Yusuf Şahin “2009 yılında bin 500 ton yaş çay alarak 200 ton kuru çay üreterek piyasaya giren Tirebolu 42 Çay Sanayisi, 2013 yılında ise 2 bin ton yaş çay alarak, 500 ton kuru çay üretilmiştir. Bu artış 2014 yılında da devam edecektir. Hedefimiz yaş çay alımlarında 2 bin tonun üzerine çıkmak ve çay imalatımızı da aynı oranda artırmaktır. Çünkü bu zorunlu bir kapasite artırımıdır. Geçen yıl imal edilen 500 ton kuru çayın 250 tonu piyasada tüketilirken 250 ton kuru çay ise kendi tesislerimize yetmemiştir.Açıldığımızda bir merkezimiz ve birkaç bayiimiz vardı.Bugün ise yüzlerce satış noktalarımız var. Birçok süper marketler zincirinin raflarında yer alan ve kısa sürede ülke genelinde tutulan,bilinen marka haline gelmemiz üretim kapasitemizi artırma ihtiyacı doğurmuştur” dedi.

2013 yılı yaş çay bedellerinden üreticiye borç kalmadığını da kaydeden Yusuf Şahin “Üreticiyle aramızda kesinlikle ödeme sıkıntısı yaşanmadı ve yaşanmayacaktır. Birçok üreticimize bu güveni verdiğimizden dolayı kendi çayının toplayıp fabrikamıza gelip teslim edebiliyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.