Giresun yöresinin damak tadını, zengin mutfağını ve mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla; Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğünce hazırlanan organizasyonda yöresel yemekler ve tatlılar olmak üzere 2 kategoride yarışıldı.
Yemekler arasında vejeteryan yemeklerin ağırlığı ve damgası dikkat çekti.
30’u tatlı 30’u da yöresel yemekler olmak üzere toplam 60 çeşit yöresel tatlı ve yemeğin yarıştığı yarışmada Jüri , tat, koku ve kıvama göre değerlendirmede bulundu.
Değerlendirme sonunda birinci yarım, ikinci çeyrek, üçüncü de gram altınla ödüllendirildi.
Dereceye giren isimler;
Tatlılar;
Isırgan Yağlacı ve Mısır Ekmeği = Erdem Köroğlu
Pazı Dolması = Emine Ekiz
Mantar Diblesi = Hatuncuk Işık
Yöresel Yemekler Kategorisi;
Elma Kurusu Tatlısı = Yadigar Aydın
Kabak Sarma = Erdem Köroğlu
Kabak Tatlı = Kezban Yılmaz