KÜLTÜR SANAT

VEJETERYAN MUTFAĞA GİRESUN DAMGASI

Giresun yöresinin damak tadını, zengin mutfağını ve mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla; Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğünce hazırlanan organizasyonda yöresel yemekler ve tatlılar olmak üzere 2 kategoride yarışıldı.

Yemekler arasında vejeteryan yemeklerin ağırlığı ve damgası dikkat çekti.

30’u tatlı 30’u da yöresel yemekler olmak üzere toplam 60 çeşit yöresel tatlı ve yemeğin yarıştığı yarışmada Jüri , tat, koku ve kıvama göre değerlendirmede bulundu.

Değerlendirme sonunda birinci yarım, ikinci çeyrek, üçüncü de gram altınla ödüllendirildi.

Dereceye giren isimler;

Tatlılar;

Isırgan Yağlacı ve Mısır Ekmeği = Erdem Köroğlu

Pazı Dolması = Emine Ekiz

Mantar Diblesi = Hatuncuk Işık

Yöresel Yemekler Kategorisi;

Elma Kurusu Tatlısı = Yadigar Aydın

Kabak Sarma = Erdem Köroğlu

Kabak Tatlı = Kezban Yılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.