Uncategorized

2011 Model Karadut Pekmezi Satisa Hazir

Giresun Sebinkarahisar da, basta kanser olmak üzere birçok hastaliga deva olan karadut pekmezinin yeni mahsul ürünü satisa sunulmaya baslandi.


Pekmez üreticisi Atilla Tiryaki, Cihan Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, yörede karadut pekmezinin yaklasik 250 yasinda 60 a yakin agaçtan elde edilen karadut meyvelerinden üretildigini söyledi. Tiryaki, karadut meyvesinin tamamen organik olarak yetistirildigini, pekmezin de günes altinda hazirlandigini kaydetti.

Yeni mahsul pekmezin satisa sunuldugunu ifade eden Tiryaki, bu yil 100 kilogram pekmezin üretildigini ve kilograminin 125 liradan satildigini aktardi.


Tiryaki, karadut pekmezinin adeta sifa kaynagi oldugunu, birçok hastaliga iyi geldigini kaydederek, “Karadut pekmezi basta kansere karsi faydalidir. Yine agiz içi yaralari, mide agrilari gibi hastaliklarin tedavilerinde kullanilmaktadir. Yine birçok hastaliga karsi faydalari vardir. Karadut pekmezinin erkeklerde cinsel gücü de artiran özellige sahip. Karadut pekmezi adeta sifa kaynagidir.” dedi.


Haber: Cihan Haber Ajansi
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.