Uncategorized

Selahattin Karaahmetoglu Çok Sert Basladi

Piskinligi Yasam Biçimi Haline Getirenlere Giresun’u Dar Edecegim!


CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoglu basina yazili bir açiklama yapti.

Karaahmetoglu kamuoyuna su açiklamayi yapti.” Degerli hemserilerim; AKP 12 Haziran seçim kampanyasi sürecinde oldugu gibi insani erdem ve siyasi ahlakla bagdasmayan yaklasimlarini sürdürmeye devam etmektedir.


AKP Milletvekili sn Nurettin Canikli’nin Görele ziyareti sirasinda; partimi, sahsimi ve Görele Örgütümüzü karalamaya yönelik ifadelerde bulundugunu, her seyden önce bir insan olarak; kendisine aciyarak ve üzülerek basindan ögrendim.


Sn Canikli, Görele Ilçesinde yaptigi konusmada; “Biz 154 bin oy alacagimizi beklemiyorduk…Bizim alacagimiz en güzel oyu aldik ama CHP’nin oylarinin düsmesi gerekiyordu. Hatta arkadaslarim CHP’nin merkez ilçede 35 bin oy bekledigini ve de 2 milletvekili çikaracaklarina inandigini söyledi. Nasil inaniyorlar ki her sey ortada, bu sonuç CHP açisindan tam bir fiyasko…Hem Giresun’da hem Türkiye’de tam bir fiyasko… Görele Ilçe Baskanim anlatti: Görele’de senlik düzenlemisler, yahu neyin senligini yapiyorlar. Hezimetin senligimi olur? Kendi Ilçesinde, köyünde, mahallesinde kaybetmis, piskinlik var ya piskinlik liderleri öyle yaparsa bunlarda böyle yapar” seklinde ipe sapa gelmez, ancak zavalli bir insanin, yapabilecegi açiklamalarda bulunuyor…

Esasen ben ve örgütüm böylesine seviyesiz ve densizce yapilan açiklamalarin sahibini muhatap dahi kabul etmeyiz…Ancak; Partimizin tüm ilçe örgütlerinin ve maddi çikar karsiliginda degil de gönüllü olarak elini tasin altina sokan dava arkadaslarimin yaptigi çalismalarin küçümsenmesi ve asagilanmasi karsisinda daha fazla sessiz kalamazdim.


Ben ve örgütüm her seyden önce; Cumhuriyeti kuran ve de çok partili siyasal yasama geçisi saglayan bir düsüncenin, inancin temsilcileri olarak; seçim sonuçlarini saygiyla karsiliyoruz…


Sn Canikli seçimlerin partimiz açisindan fiyasko ile sonuçlandigini buyuruyor… Bu tespiti siradan biri yapmis olsa belki anlardik ama hesap uzmani oldugu söylenen birinin yapmasi yalnizca komik degil trajikomik bir vakadir. Birakalim hesap uzmanlarini akil izan sahibi kimse böyle bir tespitte bulunamaz…Ne diyelim Allah akil fikir versin!..


Partimiz ülke genelinde bir önceki genel seçimlere göre oylarini % 25, Giresun’da da % 50 oraninda arttirmistir. Bir baska anlatimla; ülke genelinde 3,5 milyon, Giresun’da da 22.843 fazla oy aldik…

Bugün memur, isçi ve emeklilerimizin maasina % 25-50 oraninda bir artis saglanmis olsa, ben bunu nasil küçümseyip asagilayabilirim? Bu artisi nasil fiyasko olarak degerlendirebilirim?


Öyle anlasiliyor ki; sn Canikli ve temsil ettigi zihniyetin, CHP’sinin 1 milletvekili çikarmasi zoruna gitmis…Kampanya baslangicinda sn Canikli Giresun’da seçimin CHP’nin birinci sirasiyla AKP’nin 4. sirasi arasinda geçecegini deklare etmisti.
Hadi onun dedigi gibi bizim oyumuz eksilsin, onlarin beklemedigi oy kalsin da bir hesap yapalim: 2007 seçimlerinde;  bizim partimizin oyu 38628, 2011 seçimlerinde ise 61471 …Yani oylarimizi yaklasik olarak % 60 oraninda arttirarak bir önceki seçime göre 22843 fazla oy almisiz. 2011 yilinda arttirdigimiz 22843 oyu silelim…Canikli’yi kirmamak için 2007 seçimlerinde aldigimiz 43 oyu da silelim…Kalan oy: 38585…Yine de bir milletvekili çikartiyoruz!..

Sn Canikli bu rakamlardan da anlasilacagi üzere 4 milletvekili çikartamayacaklarini biliyordu…Kendiside zaten itiraf ediyor…Böyle bir oy beklemiyorduk diye…    

Sn Canikli’nin CHP’nin milletvekili çikartmasinin çok zoruna gittigini anliyorum… AKP’nin seçim kampanyasi süresince tehdit, santaj gibi ahlaki olmayan her yola basvurdugunu bilmeyen yok…Muhtarlarimizi, sizin 2,5 yil görev süreniz var…Biz 4 yil daha görevdeyiz…Bu süre içinde tek bir hizmet alamazsiniz diye tehdit edebilecek kadar küçülebilmislerdir.   


Adeta Görele’ye karargâh kurarak, devletin tüm olanaklari ile seçim rüsveti seferberligi ilan etmislerdir. Tüm bu ahlaki olmayan yöntemlere basvurmalarina karsin CHP’nin milletvekili çikartmasina engel olamamislardir.


Ayrica biz Görele’de sn Canikli’nin ifade ettigi gibi senlik düzenlemedik. Ben ve dava arkadaslarim gerek insani gerekse siyasi terbiyenin gereklerini bilmekteyiz.


Gerçek; AKP düzenledigi abartili kutlamalara karsilik, ahlaki olmayan yöntemler ile emeklerinin çalindigina inanan örgüt emekçilerimizin kisisel ve insani tepkileridir. Kaldi ki biz böyle bir kutlama yapacak olsak yer yerinden oynardi…10 Haziran günü gerçeklestirdigimiz mitingi hatirlasinlar…


Yalnizca sn Canikli degil, yillardir AKP zihniyeti piskinligi yasam biçimi haline getirdiler…    


Piskinlik; söz verip de gerçeklestirmediklerini 3 seçimdir isitip isitip  proje diye sunmaktir.

Piskinlik, 9 yilda 9 proje gerçeklestirmeyenlerin seçime 28 gün kala 28 proje açiklamasi degil midir?


Piskinlik dokunulmazliklari kaldiracagiz deyip de; helallesmeden, yolsuzluk dosyalariyla iç içe yasamak degil midir?

Piskinlik inanmadigi halde kendi milletvekili adayini dahi kandirmak degil midir?


Degerli hemsehrilerim ve dava arkadaslarim, Giresun 16 ilçesiyle bir bütün oldugu gibi CHP örgütleri de bir bütündür. Ben de Giresun Milletvekiliyim…Yalnizca Giresun’da yasayan 420 bin hemsehrimin degil Giresun disinda yasayan Giresunlularin da sesi olacagim. Dahasi Türkiye Milletvekili olacagim…

Köpeksiz köy bulup degneksiz gezenlere, piskinligi yasam biçimi haline getirenlere Giresun’u dar edecegim…


Bu duygular ile tüm yurttaslarimiza örgütüm ve sahsim adina en derin saygi ve sevgilerimi sunarim.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.