ARŞİV

Çamoluk Bal Festivaline Ramazan Düzenlemesi

Çamoluk ta her yil geleneksel olarak yapilan Çamoluk Bal Festivalinin bu yil 20.si düzenlenecek.


ÇAMOLUK BAL FESTIVALI nde ilkler yasanacak.


Bu yil ilk kez Karadenizli bir bayan sanatçi sahne alacak. Çamoluk Dernegi Baskan Yardimcisi Fatih AYDIN in idari olarak Karadenize bagli olunmasi nedeni ile bu kez Karadenizden bir sanatçinin sahne almasi gerektigi görüsünü degerlendiren dernek yönetim kurulu, Türkiye nin her yöresinden ezgileri rahatlikla söyleyebilen ünlü sanatçi ZEYNEP BASKAN ile festival için anlasti. 1984 Trabzon-Tonya dogumlu olan ve Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumunun gözbebegi olan Zeynep Baskan in festivalde sahne almasi için Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bayindir yogun gayret sarfetti.


2004 yilinda dünyaca ünlü baglama virtüözü Arif Sag in organizatörlügünde gerçeklestirilen ve ATV Televizyonundan naklen yayimlanan Anadolu Atesi – Bu Topragin Sesi adli türkü yarismasinda ikinci olan Zeynep Baskan in, yarismada okudugu eserlerden seçilmis ilk albümü çikti. Yarismanin ilk üçe kalanlariyla ortak bir albüm çikardi. Yarisma bittikten bir yil sonra da Zifin Çiçegi adli ikinci solo albümünü ve 2009 yilinda da AZIZE adli albümünü müzikseverlerin begenisine sundu.  2008 yilinda TRT’nin kendi bünyesindeki sanatçilarla beraber hazirladigi TÜRKÜLERLE SÜPER GECE adli programda bir yil boyunca sahne alan Zeynep Baskan in festivale katilacak olmasi özellikle genç kusak Çamoluklular arasinda heyecan yaratti.


Bu yil ilk kez Çamoluk Bal Festivalinde Köroglu Mahallesi Dernegi Folklor ekibince “GELENEKSEL USÜLLERLE GELIN ÇIKARMA” oyunu yapilacak….


2 Eylül 2011 Cuma günü Saat 19:00 itibari ile basayacak olan 20. Çamoluk Bal Festivali, 3 Eylül 2011 Cumartesi 19:00 da ikinci gününü yasayacak. Ve 4 Eylül 2011 Pazar günü muhtesem bir finalle kapanisi yapacak olan Çamoluk Bal Festivalinin final programi öncesi “ÇAMOLUK MESLEK YÜKSEK OKULU” temel atma töreni ve ÇAMOLUK GENÇLIK SPOR HALI SAHA açilis töreni gerçeklesecek.


Çamoluk Kaymakamliginin himayelerinde Çamoluk Belediyesi – Çamoluk Kültür ve Yardimlasma Dernegi ve Çamoluk Aricilar Derneginin ortaklasa gerçeklestirecegi 20. Çamoluk Bal festivalinde her aksam bir assolist sahne alacak.


Cuma aksami ONUR BOZATLI, Cumartesi aksami ÇAMOLUKLU SABIT MÜNÜKLÜ, Pazar günü ZEYNEP BASKAN VE NURETTIN BAY assolist olarak sahne alacaklar.


Çamoluk Sarpkaya köyünden Cihan Karagöz ün sponsorlugunda SAMI ÇELIK – EZEL ve YAHYA DORAY sahne alacak. Yine Çamoluk Sarpkaya köyünden Ünal SARIDOGAN in sponsorlugunda ENGIN BAY ve SALIM ISIKLI sahne alacaklar.


Ayrica Kelkit Vadisi sanaçilarindan NAZMI CAN, FILIZ AGAR ile NURETTIN DUYAN sahne alacaklar.


Davul-Zurna ve Kemençe ile genis horon halkalari kurulacak, Çamoluk ve Çamoluklu el-ele kol-kola Festival coskusunu yasayacak.


Cuma ve Cumartesi aksami yapilacak olan HAVAI FISEK GÖSTERILERI ile görsel bir sölende olusturulacak.


20. Çamoluk Bal Festivalini her  yil oldugu gibi bu yil da Çamoluk Dernegi Baskan Yardimcisi Fatih AYDIN, dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa BAYINDIR ile birlikte sunacak.


Festival afislerinin ve pankartlarinin kisa sürede ISTANBUL – GIRESUN- GÖRELE- TIREBOLU- DERELI – ÇAMOLUK -ALUCRA – SEBINKARAHISAR – SIRAN – GÖLOVA – SUSEHRI ve AKINCILAR sokaklarini süslemesi bekleniyor.



 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.