Giresun’da 1994 yılında kurulan GİRSAN, 35 ülkeye tabanca ihracatı yapıyor.
Giresun’da 1994 yılında kurulan GİRSAN, 35 ülkeye tabanca ihracatı yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatının yanı sıra, Kolombiya Hava Kuvvetleri, Malezya Özel Kuvvetleri, Suriye ve Gürcistan polisinin silahları da Giresun’da üretiliyor.
GİRSAN Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cürgül, kapasitelerini 3 kat artırıp tabancada yıllık 70 bin, üretimine yeni başladıkları av tüfeğinde yıllık 24 bin imalata ulaştıklarını söyledi. Cürgül, “250 personelimiz var. ISO 9001- 2000 Kalite Yönetim Sistemi, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tesis Güvenlik Belgesi ve MSB üretim müsaadesi belgelerine sahip bir şirketiz. Ayrıca, Amerika Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Daire Başkanlığı tarafından verilen ATF FORM 4590’ı da Yavuz 16 modellerini ithal edebilmek için aldık” dedi.
Cürgül, ‘Yavuz 16’ tabancalarının başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları, Çevre, Su ve Orman Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra Tüpraş, Vakıfbank, Ing Bank, Denizbank, Bank Asya, SANKO, Boydak ve TREDAŞ gibi önde gelen özel firmalar tarafından da tercih edilen bir tabanca olmayı başardığını belirterek şunları söyledi:
“Yavuz 16 tabancaları, son yıllarda yurt dışında oldukça yoğun ilgi toplamış ve uluslararası platformda kendisini kabul ettirmiştir. Kolombiya Hava Kuvvetleri, Malezya Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Malezya Emniyet Teşkilatı, Gürcistan ve Suriye Emniyet teşkilatlarında kadro silahı olmayı başarmıştır. Halen ABD, İtalya, Güney Afrika, İsveç, Honduras, Guatemala, Filipinler, El Salvador, Peru, Panama, Kostarika başta olmak üzere birçok Güney Amerika, Uzakdoğu ve Orta Asya ülkelerine ihracatımız devam etmektedir. Yavuz 16 tabancaları, NATO standartlarında üretilmekte ve söz konusu standartlarda yapılan zorlaştırılmış testlerden sıfır hata ile geçmektedir.”
‘Yavuz 16’nın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘kadrolu silahı’ olmasından dolayı övündüklerini de kaydeden Cürgül, şöyle devam etti:
“Ürettiğimiz tabancalar yurt içinde ve dışında beğenilmekte ve ısrarla talep edilmektedir. Bugün 35 ülkeye ihracat yapmaktayız. Teknolojik yenilikleri takip ederek üretimin kalitesini daha da artırarak hedeflediğimiz üretimi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Amacımız; izin verilirse asker ve polisin piyade ile keskin nişancı tüfek ihtiyaçlarını karşılamak. Bunu başarabileceğimize inancımız tam.”
35 MODEL ÜRETİYORLAR
Cürgül, sadece 640 gram ağırlığı ile dünyanın en hafif silahlarından biri olan ‘MC 27E’ modelinin en çok tercih edilen tabanca olduğunu söyledi ve 7 firma içinde perakende pazar paylarının yüzde 23’leri bulduğunu ifade etti. İkinci fabrikalarında inertial sistemli av tüfeği üretimi yaptıklarını ve 17- 21 Ocak tarihleri arasında da Amerika’da her yıl açılan Shot Show fuarına katıldıklarını belirten Cürgül, fuarda yabancı ülkelerden aylık 2 bin av tüfeği talebi aldıklarını kaydetti. Cürgül, 35 değişik çap ve modelde üretim yaptıklarını ekledi.