EĞİTİM

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE AFİLİASYON TANITIMI

Giresun Üniversitesi ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu arasında imzalanan Afiliasyon Protokolü ile ilgili toplantı yapıldı.

Afiliasyon sürecini anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başlayan programda ilk olarak Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Çelik konu ile ilgili brifing verdi. Afiliasyon (birlikte kullanım) hakkında detaylı bir sunum yapan Yrd. Doç.Dr. Abdullah Çelik, Türkiye’de ve dünyada örnek uygulamalara değinerek, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinin ve devlet hastanelerinin bu protokolle elde edeceği kazanımların önemine vurgu yaptı.

Afiliasyon sürecinde yönetim ve organizasyonun nasıl şekilleneceği, sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri ve öğrencilerin eğitiminin nasıl gerçekleşeceği hususlarında veriler aktaran Yrd. Doç. Dr. Abdullah Çelik, 2009’da ilk ortak kullanım anlaşmasını imzalayan Sakarya Üniversitesinden örnekler verdi.

Toplantıda söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, uygulama alanı kısıtlı olan Tıp Fakültesinin bu anlaşmayla nefes alacağını, öğrencilerin ve sağlık hizmeti veren kuruluşların önemli bir eksikliğinin giderileceğini belirtti.

Çelik’ten sonra kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, göreve gelir gelmez ilk olarak Tıp Fakültesi ve sorunlarını ele aldıklarını belirterek, siyasetten, bürokrasiden, üniversite içinden ve dışından birçok kişinin katkısıyla önemli yol kat ettiklerini ifade etti.

Rektör Prf. Dr. Cevdet Coşkun, “Üniversitelere, içinde bulundukları topluma katkı sağlama ve bir epistemik (bilgi) toplum oluşturma görevi de biçilmiştir. Biz üçüncü kuşak üniversite bakış açısına sahibiz. Sadece eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile kendimizi sınırlamayı uygun bulmuyoruz. Şehir üniversitesi olarak, içinde bulunduğumuz şehre ve topluma nasıl katkı sağlayabiliriz hususunda da dertli ve kaygılıyız. 13 fakültemiz olmasına rağmen, Giresun Üniversitesi dendiğinde akla gelen ilk fakülte Tıp Fakültesidir. Şehrin de üniversiteden beklentisi tam donanımlı bir 3. basamak hastanesinin hayata geçirilmesiyle somutlaşıyor. Bu noktada bu hastane, sadece öğrencilerimizin ve asistanlarımızın iyi bir eğitim almaları, Öğretim Üyesi hekimlerimizin tababet yeteneklerini kaybetmemesi ve hak ettikleri döner sermayeyi alması açısından değil, aynı zamanda halkımızın hak ettiği sağlık hizmetlerini alması açısından gerekliydi” dedi.

Coşkun, Tıp Fakültesinin daha önce karşılaştığı sorunlar ve afiliasyonla eğitim ve sağlık alanındaki kazanımları örneklerle sundu.

Yedi branş için YÖK’ten öğretim üyesi kadrosu izninin alındığını söyleyen Rektör Prf. Dr. Cevdet Coşkun, bir çok branşı güçlendirmek için de çalışmalar yapıldığını, Tıp Fakültesinin kısa sürede kadrosunu daha da güçlendirerek Giresunlu hemşerilerimize hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girene kadar afiliasyonun devam edeceğini söyleyen Rektörümüz, önümüzdeki yıllarda kurulacak olan sağlık kampüsü ile Giresun Üniversitesinin ve Giresun’un sağlık alanında büyük ivme kazanacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.