EĞİTİM

GİRESUN ZİRAAT ODASI ÇİFCİSİNİ EĞİTİYOR

Giresun Ziraat Odası tarafından çiftçilere budama, toprak analizi ve gübreleme eğitimi verildi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, fındıkta verim kaliteyi artırmak için üreticilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Nurettin Karan ”Giresun Ziraat Odası tarım danışmanları tarafından üreticilere bahçe budaması, toprak analizi ve gübreleme eğitimi veriliyor. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşen eğitim çalışmaları Lapa köyünden başlatıldı. Üreticilere fındık budama işleminin nasıl yapılması gerektiği, budamada yapılan hatalar, toprak numunesi alımı ve gübreleme teknikleri teorik ve uygulamalı olarak gösteriliyor. Eğitim programı çerçevesinde üreticilere budama makası ve testeresi de dağıtıldı. Lapa köyünden başlayan eğitim çalışmasının sırasıyla tüm merkez köylerde gerçekleştirilecek” dedi.

Çiftçilerle gerçekleştirilen toplantıların verimli geçtiğini ifade eden Nurettin Karan, “Oda olarak fındıkta hasat sonrası yapılması gereken işlemler konusunda çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Toplantılarımızda toprak numunesinin nasıl alınacağı ve fındık bahçelerimizde budama konusunda üreticilerimize uygulamalı eğitimler veriyoruz. Tüm köylerimizde gerçekleştireceğimiz eğitim toplantılarımıza üreticilerimizin katılımı bekliyoruz. Yeşil altın üreten bahçelerimize ne kadar bakar, ilgi gösterirsek, daha yüksek verim ve kaliteli ürün alırız” ifadelerini kullandı.

Nurettin Karan, tarımsal alanda destekleme primleri için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının devam ettiğini de hatırlatarak üreticilerin başvuru süresinin son günlerini beklemeden kayıtlarını yaptırmalarını istedi. Karan, ÇKS başvuru yaptırmayan üreticilerin başta fındıkta alan bazlı gelir desteği olmak üzere diğer destek ödemelerinden yararlanamayacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.