Uncategorized

Giresunlu Eyüp New York ta Gündem Oldu

New York’ta Türk manavlarinin kapismasi, dünyanin en saygin gazetelerinden biri olan The New York Times’ta (NYT) yer aldi.
Açik havada satis yapan iki Türk meyve tezgâhçisi arasindaki çatismayi NYT Gazetesi patronu Arthur Ochs Sulzberger Jr’in yeni muhabir oglu A.G. Sulzberger bizzat isledi. Konu gazetede “Sehrin ortasinda manav tezgahlari yer kapma savasinda” basligiyla yayimlandi.


45 dakika bizi izledi 
 
Iki Türk arasinda ihtilaf 8 yil önce Amerika’ya gelen Eyüp Durmus’un Manhattan’da 20 yildir meyve satan Bülent Ünal’in tezgahina bir sokak mesafede meyve tezgahi açmasiyla basladi. Iskenderunlu Bülent Ünal, “Bes hafta önce buraya geldi. Karsi kaldirimda kahve-sigara içerek bizi 45 dakika gözledi. Sonra köse dönüsüne tezgâhini kurdu. Yaptigi çok ayip, bu meslegin ahlak kurallarina ters. Gittigi her yerde olay çikartiyor. Türkler onunla konusmak istemiyor” dedi.


Tekel suçlamasi


Giresunlu Eyüp Durmus ise Bülent Ünal’in sehrin göbeginde 10 sokak ve 3 caddeyi kapsayan bölgeyi tekeli altina aldigini, tehditle herkesi yildirdigini, yaninda çalisan isçisinin küfür ve tehditlere maruz kaldigini ileri sürdü. Durmus, “Ben onun müsterisini almis degilim, onun tezgahini geçenler bana ugruyor. Günde dört bin dolarlik mal satiyor, çevresinde kimseyi istemiyor” diye konustu. Chinatown’da (Çin Mahallesi) yüzlerce Çin dükkaninin gida isinde yanyana çalistiklarini belirten Durmus, sözlerini söyle sürdürdü: “Biz 2-3 Türk Manhattan’i paylasamiyoruz. Greenwich Village, Chelsea’da tezgahlar açtim, is yapmadi. Simdi para kazanmaya basladim. Buraya ilk gelen benim, gitmeye niyetim yok.”


45 yasindaki Iskenderunlu Bülent Ünal karsi yöntem olarak Eyüp Durmus’un 5 hafta önce kurdugu kaldirim tezgahina 15 metre mesafede yeni bir tezgah daha açti. Food Emporium isimli süpermarket de Durmus’un tezgâhinin giris kapisina yakinliginin yasalari ihlal ettigi gerekçesiyle yetkililere sikayette bulundu.


Ofis çalisanlari meyve aliyor


TÜRK manavlarin tartistigi lokal ada-blok boyutunda bini askin apartman, dükkanlar, spor salonlari bulunuyor. Bina sakinleriyle, is yerlerinde çalisanlar portakal, elma, armut, muz, üzüm, çilek, visne, tropikal meyveleri Türkler’in tezgahindan satin aliyorlar.


New York kimsenin tapulu mali degil


BÜLENT Ünal, Giresunlu Eyüp Durmus’un iddialarina su yaniti veriyor: “New York kimsenin tapulu mali degil. Bir tek tezgâhim var Manhattan’da. En kaliteli, fiyati hesapli meyveleri ben satiyorum. Bunca yil meyve isinde kimseyi kirmadim, incitmedim. Yaptiklari çok ayip.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.