Bayrak, “ Uluslararasi Sütçülük Federasyonu‘nun 1956 yilinda aldigi karar geregince, kutlanan ’21 Mayis Dünya Süt Günü‘ nedeniyle yaptigi yazili açiklamada, sütün dünyanin var olusundan bu yana insanligin yasamindaki önemini korudugunu belirterek, “süt, insan biyolojisinin en dogal geregi olarak bu önemini, insanligin varligi süresince devam ettirecektir ” dedi.
Sedat Murat Bayrak sunlari söyledi:”Tek basina bir canlinin bütün ihtiyaçlarini giderebilen nadir besin türlerinden birisi olan süt, dünyada ve ülkemizde tarim ve hayvancilik açisindan da üst düzey önem arz etmektedir. Tek basina tüketilebildigi gibi ayran, yogurt, tereyag ve bir çok peynir çesidi, hatta kefir, çesitli tatlilar ve bir çok diger ürünün üretiminde de hammadde olarak kullanilmaktadir. Yogurt ve ayranin dünyaya biz Türk lerden yayilmis olmasi, bu ürünlere ‘milli besinimiz’ olma özelligi kazandirmaktadir.
Bütün bu bilgiler isiginda; Hekim Süt olarak; 21 Mayis Dünya Süt Günü nü kutlarken, süt üreticilerimize kolayliklar, tüketicilerimize afiyetler dileriz. Lezzetiniz ve sagliginiz için, hekiminize güvenin”