EKONOMİ

KİVİ NASIL BUDANIR?

Giresun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik elamanlarınca Kivi üreticilerine uygulamalı kış budaması eğitimi verildi.

Teknik ekip tarafından üreticiler budama ve budamada yapılan hatalar konusunda bilgilendirildi. Eğitimde öncelikle budamada prensip olarak bir önceki yılın meyve veren sürgünlerinin çıkarılması, kivi bitkisinin yeni meyve sürgün ve gözlerinin eşit olarak dağıtılmış olmasının önemi, kırılmış, hastalıklı ve obur sürgünlerin budama ile çıkarılması vurgusu yapılırken, meyve gözlerinde ise zayıf, cılız ve pişkin olmayan durumlarda ya dipten çıkarma yapılması gerektiği veya 1-2 göz üzerinden kesilmesi gerektiği ve kuvvetli sürgünlerde ise daha fazla sayıda göz bırakılabileceği anlatıldı.

Üreticilere kivide ‘Kış Budaması’nın mutlaka bitkilere su yürümeden evvel durgun dönemde Aralık ve Şubat aylarında yapılması gerektiği bilgi ve uyarısı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.