Bursa nin Mudanya Ilçesi nde okula gitmek için yolun karsisina geçerken, minibüsün çarpmasi sonucu agir yaralanan lise ögrencisi 17 yasindaki Kiymet Topkara, tedavi gördügü hastanede yasamini yitirdi.
Mudanya da yasayan Ayse ve Cemil Topkara çiftinin 4 çocugundan üçüncüsü olan Kiymet Topkara, geçen cuma sabahi, okudugu Ahmet Rüstü Lisesi ne gitmek üzere sabah saat 07. 30 da Güzelyali Mahallesi ndeki evlerinden çikti. Yolun karsina geçmek isteyen Kiymet Topkara ya, Mudanya iyönüne hizla gelen 28 yasindaki Soner Gültekin yönetimindeki16 M 8028 plakali yolcu minibüsü çarpti. Yaklasik 40 metre sürüklenen Kiymet Topkara çagrilan ambulansla önce Mudanya Devlet Hastanesi ne kaldirildi. Burada ilk müdahalesi yapan Kiymet Topkara daha sonra Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi ne sevk edildi. Uludag Üniversitesi nde yogun bakim ünitesinde tedavisi süren Ahmet Rüstü Lisesi 11 nci sinif ögrencisi Kiymet Topkara bu sabah doktorlarin tüm müdahalesine ragmen yasamini yitirdi.
GELINLIKLI TABUTU OKULA GETIRILDI
SÜRÜCÜNÜN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKI
Kizinin yaralandiktan sonra hekim olmadigi için Bursa dan gelecek ambulansi 45 dakika bekledigini, ölümün de bununda etken olabilecegini söyleyen memur baba Cemil Topkara, ambulansin okul bahçesinden çikartilmasini istedi. Kizinin ölümüne neden olan sürücünün olay sonrasi çikartildigi adliyede serbest birakildigini belirten baba Topkara, “Yavrumu topraga veren sürücü su anda aramizda. Kizimi zamaninda hastaneye yetistiremeyen ambulans ise cenaze töreninde. Bu ne biçim bir gerçek” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Duygu dolu anlarin yasandigi Ahmet Rüstü Lisesi ndeki törenden sonra talihsiz ögrencinin cenazesi Mudanya da ikindi vakti kilinan cenaze namazindan sonra topraga verilmek üzere Giresun un Dogankent ilçesi Sögütagzi Köyü ne gönderildi.
Kazayla ilgili sorusturma Mudanya Cumhuriyet Savciligi nca sürdürülüyor.