GÜNCEL

PEKMEZ TAVALARI KAYNIYOR

giresunpekmeztavasi

Giresun’un simge ürünlerinden Kokulu Üzüm (İsabella) ağaçlardan ve asmalardan toplanarak Şirahne (Üzümün Ezildiği Yer) Şıra haline getirip bakır tavalarda kaynatılmaya başlandı.

giresunbekmezkaynatma

Her yıl bu zamanlarda toplanarak ezilen ve şıra haline getirilen kokulu üzüm için bu senede tavalar koyulup üzümler kaynatıldı ve pekmez haline getirildi.

Giresun Merkez ve ilçelerinde bu sene beklenenin üzerinde üzüm olması nedeniyle hemen her kapıda kaynatılan pekmez için renkli görüntüler oluştu.

Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinde hemen her evin bahçesinde ağaçlarda olan kokulu üzümden kaynatılan pekmez hem mayhoş tadı hemde sağlıklı oluşu nedeniyle ilgi görüyor.

İsabella türü olarak bilinen ve Giresun yöresinde en çok hasat edilen kokulu üzümden kaynatılan pekmez’in pazara da önümüzdeki günlerde inmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.