Giresun’a özgü kültürel değerlerin hemşerilerimizin hizmetine sunduğu Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Giresun kültür evi tesislerini gezen Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kurulu üyeleri, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı ve Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada’yı tebrik etti.
Giresun kültür evi projesi başarısından ve Giresun tanıtıma yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Medya Platformu tarafından hazırlanan plaket Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Toygar tarafından Abdurrahman Ada’ya takdim edildi.
Esenyurt Giresunlular Derneği yöneticileri, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katkıları ile birlikte el ele vererek, üyelerin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çok amaçlı kullanılacağı kültür merkezi şeklinde buraya örnek bir hizmet binası hizmete alınmış.
Kültür evinin birinci katında (bodrum kat) mescit, mutfak, makine dairesi,wc ve sosyal alanlar bulunuyor, İkinci katta (zemin kat) büyük mutfak, insanların sosyal hayatında aileleri ile birlikte nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri Cafe, çeşit çeşit yöresel yemek ikramında bulunacakları ve yiyebilecekleri Restaurant ile birlikte yöresel ürünlerin satıldığı tezgahlar ve meşhur Giresun pidesi yapımı için fırın bulunuyor.
Üçüncü katta, düğünlerin, kınaların, sünnet organizasyonları yapılacağı 400-500 kişilik düğün salonu mevcut gelin ve damat odası ve diğer bölümler mevcut, dördüncü kat kültür evi idari bölümü burada toplantı salonu, Başkanlık odası, kütüphane ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık sosyal çalışmaların yapılacağı odalar ve protokol misafirlerinin ağırlanacağı odalar unutulmamış.
Giresun Kültür Evi Projesi, yöremizin uzun yılların birikimiyle oluşturduğu değerleri bir arada bulmayı kolaylaştıracağı gibi, genç kuşağın kendi kültürüyle bağını sürekli tutmayı da sağlayacak.
Bahçesinde, Giresun Köy yaşantısının sembolize edildiği Giresun evi Serenderde yer alan köy kültürünün bir parçası olan araç ve gereçler sergileniyor. Ve yine Kırsal yaşamın ve yayla
havası izlerini barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile bulunan kamelyalar, fındık, ceviz ve diğer meyve türü ağaçlar ile bir bütünlük sağlıyor
Burada amaç, toplumsal yaşamın gerektirdiği sosyal faaliyetlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, ortam hazırlamak, bu faaliyetlerin yapılmasına teşvik etmek ve kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmektir.
GİRESUN KÜLTÜR EVİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SEMBOLÜ;
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada;’’ Giresun Kültür Evi birlik, beraberliğimizin simgesidir. Bu mekânda hemşerilerimizin ve içinde yaşadığımız toplumun birlik ve beraberliğini, milli ve manevi değerlerini yaşayabilme imkanı ve ortamını burada birlikte sağlamaya çalışıyorlar. Bizler Giresunlu hemşerilerimizle birlikte burada örf ve adetlerimizi devam ettireceğiz. Memleket hasreti çeken hemşerilerimiz burada memleket hasretini ve özlemini gidermiş olacaktır.
Hemşerilerimiz kendi yöresel kültürlerini burada yaşasın ve sosyal çalışmalarını burada yapsınlar diye bu projeyi, bu eseri hayata geçirdik ve eserine sahip çıkarak 15.000 kişi ile tarihi açılışımızı gerçekleştirdik. Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Giresun yöre mimarisine uygun olarak tasarlanmış kültür evi inşa ettik ve kullanıma açıldı. Tüm herkese açık olan Kültür evinde her gün yöresel yemekler olacak, kaliteli hizmet verilecek olup buranın kazancıyla öğrencilere burs verilecek. Doğduğum topraklara vefa borcum var. Bundan dolayı kültürevi projesini çok önemsiyorum ve bu gibi sosyal projelerin devamı gelecektir. Giresun Medya platformu olarak sizlere desteklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ ’dedi.
Sivil toplum kuruluşlarına hizmet eden yöneticilerin, bulundukları konum itibarı ile konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Başkan ADA, “Bu tür kuruluşlar bizim için çok önemlidir. Bu kuruluşlar, insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür. Bu tür dayanışmalarla ve projeler ile gelecek nesillere örnek olacağız. STK Başkanlığı gibi bir düşüncem yoktur.
Benim için Belediye hizmetleri daha önemlidir, bütün gücümü Esenyurt’ta insanların huzuru için harcıyorum’ ’dedi.
Giresun adına İstanbul’da en büyük etkinliğin yapıldığı Giresun günleri organizasyonları ile yapılan Giresun günleri Taksim yürüyüşü ile Esenyurt Giresun kültür evi açılışı ile aynı tarihte niye yapıldı ile ilgili soruya cevap veren Başkan Abdurrahman ADA;’’ Giresun federasyonu yöneticileri ile açılış günümüz istişare edilerek belirlendi.
Ayrıca, 10.Giresun Tanıtım Günleri etkinliğinin 29-30 Eylül, 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde İBB Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek diye aylar önce Giresun Federasyonun kendi resmi web sitesinde paylaşımı var. Bizde bu tarihe gören 16 Ekim tarihinde kendi açılışımızı organize ettik ve 2 ay öncesinden duyurularımızı ve çalışmalarımızı başlattık ve hemşerilerimiz eserine sahip çıkarak görkemli açılışı hep birlikte gerçekleştirdik, Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum.’ ’dedi.
BAŞKAN ABDURRAHMAN ADA’YA İLK PLAKET
Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar ile yönetim kurulu üyeleri İbrahim Balcıoğlu, Metin Ruşen, Şaban Kutlu, Aydın Kömürcü, Ethem Bakar, Ali Kaplan ve Abdullah Öner Meral, İstanbul’da bir ilk olarak yaptığı Giresun Kültür evi projesi ve Giresun Camiasına hizmetlerinden dolayı Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada’ya teşekkür ederek plaket verdi.
Başkan Abdurrahman Ada, “Bu Kültür evinde plaket almak benim için büyük bir onur. Burada ilk defa aldığım plaketin manevi değeri çok yüksektir. Bu plaketi ömrümün sonuna kadar saklayacağım, çok teşekkür ediyorum, hizmetlerimiz devam edecektir’ ’dedi.
Haber: Sadi Toygar/Giresun Medya Platformu