1 hafta önce tezgahtaki yerini alan Karadeniz hamsisi Giresun’da balıkçı tezgahlarında her gün farklı fiyatlardan satılıyor.
Ekim ayının son haftası ile birlikte tezgahlardaki yerini alan yerli Karadeniz hamsisi sezonu 15 TL’den açarken tezgahta kaldığı hafta boyunca inişli çıkışlı fiyatlar oluşturdu. Sezonun ilk yerli hamsisi 15 TL’ye satılırken, diğer günlerde bu rakam 5 TL’ye kadar indi. Havaların 1-2 gün ısınması ile 7.5 TL’ye çıkan hamsi bugün itibari ile 10 TL oldu. Hamsi deki inişli çıkışlı grafiğin hava şartlarına bağlı olduğunu belirten balıkçı Aydın Kılıç, hamsinin bir haftada sürekli fiyatların değiştiğini söyledi. Yerli hamsinin bir hafta önce tezgahlara konulduğunu vurgulayan Aydın Kılıç, “Yerli hamsi tezgaha ineli bir hafta oldu. İlk gün 1 kasa gelen hamsiyi 15 TL’ye sattık. Diğer günlerde hamsi bol olunca fiyat bir anda 5 TL’ye düştü. Hamsi tekrardan azalınca dün 7.5 TL’ye sattığımız hamsi bugün 10 TL oldu. Ancak havalar soğuk oldukça hamsi düşecektir ve normal fiyatlarını bulacaktır” dedi.
Yerli Karadeniz hamsisinin lezzetiyle diğer balıklara fark attığını ifade eden Aydın Kılıç, “Karadeniz hamsisi lezzet bakımından diğerlerinden farklı bir yere sahip. Karadeniz’in suyu hamsi için çok uygun su soğudukça hamsinin lezzeti daha da artıyor. Biz balıkçılar olarak bu sürece hamsinin şebeklenmesi yani yağlanması diyoruz. Yağlı hamsi lezzet açısından çok güzel olur, ilerleyen günlerde vatandaşımız ucuz fiyatlarla lezzetli hamsi yiyecektir” diye konuştu.