ManşetŞEBİNKARAHİSAR

ŞEBİNKARAHİSAR’DA CEVİZ HASADI SEVİNCİ

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde son 5 yıldır ‘bahar üşümesi’ nedeniyle ceviz üretimi minimum seviyelere gerilerken, 2019 hasat sezonundan umutlu olan ceviz üreticileri sezonun başlamasıyla yüzleri gülmeye başladı.

Şebinkarahisar cevizi kalitesi, yağ oranı, kabuk inceliği nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Ünlü baklava üreticileri özellikle Şebinkarahisar cevizi kullanmaktadır. Yaklaşık 15 gündür devam eden ceviz hasadında artık sona yaklaşılıyor. Her yıl yeni ceviz bahçeleri kuruluyor, bilinçli üreticiler sayesinde hiçbir ilaç uygulanmadan tamamen organik olarak üretilen ceviz tezgahlarda kilosu 30 ile 35 lira arasında satışa sunuluyor.

Coğrafi işarete sahip Şebinkarahisar Cevizinin bu seneye yüksek bir hasat ile başlaması bölgede büyük sevinç yaratırken üreticinin 5 senelik aradan sonra sezonun verimli geçmesi resmen yüzleri güldürmüş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.