SON DAKİKA!

ZARAGANA BALIĞI GİRESUN’U MESKEN TUTTU

Giresunlu balıkçı Berati Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz’de bu yıl palamut ve hamsiden sonra zargananın da bol miktarda avlandığını söyledi.

Diğer balıklarda olduğu gibi zargananın da bol miktarda avlanmasıyla balıkçıların yüzünün güldüğünü ifade eden Berati Başaran, “Bugünlerde balıkçı tezgahlarını zargana süslemeye başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla Karadeniz’de bol miktarda zargana avlanıyor. Palamut ve hamsiden sonra zargana da balıkçıların yüzünü güldürmeye başladı” dedi.

Zargananın, Giresun’da sofraların vazgeçilmez deniz ürünlerinden olduğunu dile getiren Başaran, bu balığın ızgarası ve tavasının çok lezzetli olduğunu sözlerine ekledi.

Giresun’da, balıkçı tezgahlarında zargananın kilogramı 10-15 TL arasında satılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.